Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Drago Krpina najavio kandidaturu za potpredsjednika HDZ-a

03.05.2012. 22:00
Drago Krpina najavio kandidaturu za potpredsjednika HDZ-a


Biogradski izaslanik na Općem saboru ne želi se za sada izjašnjavati o tome kojeg od predsjedničkih kandidata podupire


Potaknut glasom vlastite savjesti i pretpostavkom što bi od mene danas tražio predsjednik Tuđman, kao jedan od utemeljitelja HDZ-a iz 1989. godine, odlučio sam kandidirati se na predstojećem Općem saboru za mjesto potpredsjednika stranke, izvijestio je u priopćenju Drago Krpina, izaslanik biogradskog HDZ-a na 15. Općem saboru.
Da bi njegova kandidatura bila pravovaljana Krpina mora prikupiti 250 potpisa izaslanika na Općem saboru,
Na upit kojeg od predsjedničkih kandidata podržava, te stoji li ili ne “na liniji” Božidara Kalmete koji je javno dao podršku Tomislavu Karamarku, Krpina je odgovorio kako za sada ne bi na toj razini sudjelovao u unutarstranačkoj kampanji.
– Od utemeljenja HDZ-a pa do prije desetak godina obnašao sam sve stranačke dužnosti osim predsjedničke. Proteklih godina sa žalošću sam promatrao kako pojedinci iz stranačkog vodstva, vođeni svojim prizemnim osobnim interesima, nemilosrdno potkopavaju temelje na kojima je stvoren i ugrožavaju ciljeve zbog kojih je osnovan HDZ. Pokušavao sam, koliko mi je to bilo moguće, glasno i odlučno upozoravati na stranputicu na koju je HDZ bio guran u vremenima strahovlašća i nevjerojatnih obmana tadašnjeg njezina čelnika, a današnjeg najpoznatijeg optuženika u Hrvatskoj. Nažalost, moj glas slabo je i nikako dopirao do onih koji su se djelatno mogli suprotstaviti, za HDZ i za Hrvatsku pogubnim postupcima. Danas je HDZ na povijesnom raskršću – ili će krenuti putem obnove svog svjetonazorskog, ideološkog pa i personalnog identiteta, suočavajući se, istovremeno, hrabro i pošteno sa zabludama i pogreškama proteklog razdoblja – ili će krenuti putem političke beznačajnosti. Čvrsto sam uvjeren da je u sadašnjosti i budućnosti hrvatskom narodu i društvu  potreban čvrst, snažan i pošten HDZ kao trajan i nezaobilazan čimbenik društvene, nacionalne i državne stabilnosti i sigurnosti. Ističući svoju kandidaturu za stranačkog potpredsjednika, želim očitovati svoju spremnost da sve svoje političko iskustvo, koje sam stjecao u deset povijesnih hrvatskih godina uz predsjednika Tuđmana, stavim u službu reafirmacije HDZ-a kao središnje hrvatske narodne i demokršćanske stranke koja je predvodila hrvatski narod u ostvarenju njegova tisućljetnog sna o slobodi i državnoj neovisnosti, napisao je Krpina.