Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Rad koji zaslužuje potporu

03.05.2012. 22:00
Rad koji zaslužuje potporu


U Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru Sanja Marinov jučer je branila znanstveni magistarski rad pod naslovom “Uloga malog specijaliziranog korpusa u nastavi engleskog jezika struke”. Stručno povjerenstvo je u sastavu: prof. dr. sc. Danica Škara, prof. dr. sc. Maja Bratanić i dr. sc. Lidija Štrmelj, viša asistentica.
Dr. sc. Danica Škara u svojoj ocjeni ističe kako je tema koju je kandidatkinja odabrala za svoj magistarski rad veoma kompleksna jer objedinjuje problematiku korpusne lingvistike i nastave stranih jezika. Napominje kako ova problematika nije dovoljno istražena i predstavlja izazov za svakog mladog istraživača koji se bavi učenjem stranih jezika.
“Smatram da je Sanja Marinov vrlo solidno obavila zadatak koji je postavila kao cilj: proučila je relevantnu literaturu i rezultate prethodnih istraživanja, dala je teoretski okvir u kojem je postavila svoje istraživanje, izvršila je empirijsko istraživanje, interpretirala rezultate na temelju kojih je došla do vrijednih spoznaja. Ovladala je znanstvenom tehnikom i napisala rad koji zaslužuje potporu i poticaj za nastavak istraživanja”, zaključila je Škara.
Magistarski rad Sanje Marinov sadrži 186 stranica i podijeljen je u osam poglavlja.