Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

4 C°

Fizičari okupirali Biograd

Autor: Velimir Brkić

03.05.2013. 22:00
Fizičari okupirali Biograd

Foto: Velimir BRKIĆ



Srednja škola Biograd na Moru domaćin je četverodnevnog Državnog natjecanja i smotre iz fizike učenika osnovnih i srednjih škola. Na natjecanju iz cijele Hrvatske sudjeluje 141 mladi fizičar – 62 osmoškolaca i 79 srednjoškolaca te stotinjak mentora.
Boje Zadarske županije brane Marija Batur, iz OŠ Zemunik (mentor Mirjana Perić), Tonka Hrboka, iz OŠ Šime Budinića Zadar (mentor Ana Lipovćak) te Daniel Paleka i Katarina Vulić, iz Gimnazije Franje Petrića (mentor Davor Katunarić).
Državno natjecanje i smotru iz fizike učenika osnovnih i srednjih škola u Biogradu na Moru organiziraju Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Agencija za odgoj i obrazovanje i Hrvatsko fizikalno društvo.
U kulturno-zabavnom programu nastupio je KUD Sv. Roko iz Sv. Filip i Jakova predsjednika Ivice Eškinje Lantane, biogradske srednjo škole iz Plesne skupine Prvi ples voditelja Ivana i Nikoline Baričić, mlada klavijaturistica Petra Morožin i mladi čakavski pjesnik Ivan Mađarić te tamburaški orkestar Glazbene škole.