Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Osam tisuća trkača startat će u nedjelju s Foruma

03.05.2017. 22:00
Osam tisuća trkača startat će u nedjelju s Foruma


Osam tisuća trkača u nedjelju u 13 sati startat će iz samog središta Zadra, s Foruma, u do sad najvećem izdanju globalnog pokreta Wings for Life World Run. Među njima će ponovno biti i zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta, najavio je na jučerašnjoj konferenciji za novinare.
– Ovo je velik sportsko humanitarni događaj, spektakl. Zadovoljstvo nam je što je Zadar i ove godine jedan od sudionika. Kad smo krenuli prve godine bilo je dvije tisuće trkača, sada ih je osam. Ovo je jedna sjajna promocija Zadra u cijelom svijetu. Želim svima da se dobro osjećaju u našem gradu, ovdje su svi pobjednici. Zadar će biti epicentar pozitivne energije i dobrih vibracija, poručio je gradonačelnik Kalmeta.
Ovu pozitivnu priče humanitarnog karaktera, čiji je cilj podići svijest te pronaći lijek za ozljede leđne moždine, prenosit će nekoliko desetaka televizija diljem svijeta, a hrvatsku utrku pratit će uživo Nova TV.
Iva Milevoj i Zoran Kosanović, članovi Organizacijskog odbora utrke zahvalili su svima na suradnji, a osobito volonterima, kojih će ove godine čak 1100 sudjelovati u organizaciji utrke. Pripreme su u samoj završnici, a središte grada već je poprimilo nove dimenzije s jako puno dodatnih sadržaja.
– Svi ljudi iz gradskih službi, preko 100 zaštitara i redara, preko 1000 volontera, policija i sami građani Zadra zaslužni su za to što je utrka u protekle tri godine uspješno održana. Bez njih ovakav događaj ne bi bio moguć, rekli su organizatori.
Jagoda Surać, gradska pročelnica za gospodarenje imovinom, također je izrazila zadovoljstvo domaćinstvom Zadra naglasivši kako je njihov Odjel, u suradnji s policijom, napravio sve što je u njihovoj moći kako bi se utrka mogla organizirati bez poteškoća.
A za policiju je najvažnija sigurnost svih sudionika, kao i sigurnost prometa.
 – Preporučujem vozačima koji će se u nedjelju morati kretati vozilima da izbjegavaju određena vremena u kojima će određene ulice biti zatvorene. Promet će biti otežan, ali s obzirom na to da su se stanovnici Zadra saživjeli s utrkom i željno ju prate, većih prometnih problema ne bi trebalo biti, smatra Božidar Budiša, voditelj Odjela za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave zadarske.
U sklopu Wings for Life World Run vikenda Turistička zajednica grada Zadra za sve je posjetitelje organizirala besplatni koncert Colonije, sutra navečer s početkom u 20 sati na Forumu. Također, organizatori su poručili trkačima da već u subotu preuzmu svoj broj kako bi izbjegli gužve u nedjelju.