Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Zavirite u tematski zabavni park u Biogradu (FOTOGALERIJA)

03.05.2017. 22:00
Zavirite u tematski zabavni park u Biogradu (FOTOGALERIJA)


Prošlo je nešto više od godinu dana od kad je kod Biograda na Moru postavljen kamen temeljac za prvi tematsko-zabavni park u Hrvatskoj za djecu i odrasle po uzoru na poznate svjetske centre adrenalinske zabave. Usprkos vremenskim nepogodama, vrućinama proteklog ljeta i kišnoj jeseni i zimi, koje prate građevinare iz Tehnike, najveća investicije u industriji zabave u zemlji, vrijedne 14 milijuna eura otvorit će se, moglo bi se reći, u zakazanom roku.
– Otvorenje Fun Parka Mirnovec predviđeno je u drugoj polovici lipnja, do 1. srpnja, najavio je Andrija Majica iz Turnja, voditelj hrane i pića u Zabavnom parku.
Tri cjeline
Investitor projekta je Mirnovec pirotehnika iz Samobora, poznati proizvođač pirotehnike, vatrometa, filmskih i zabavnih efekata. U Fun parku zasad dominiraju Star Flyer, visinski vrtuljak visinski vrtuljak na 45 metara visine, i Adria Eye, veliko kolo s kojeg će pucati uzbudljivi pogled, od Kornata do zaleđa. Tijekom Slovenskog vikenda na kojem se održala i četiri kilometara duga rekreativna šetnja od gradskog parka do Zabavnog parka, zbog velikog broja sudionika i njihove sigurnosti na gradilištu se detaljnije mogao pogledati gotovo nestvarna tematska cjelina Divlji zapad.
– Posjetiteljima parka na raspolaganju će biti 24 atrakcije podijeljene u tri cjeline: Gusarski grad, Divlji zapad i Svemir. Svaka tematska cjelina kombinacija je atrakcija i igara sa sadržajima namijenjenima djeci, tinejdžerima i obiteljima. Doživljaj boravka u parku upotpunit će raznovrsna ugostiteljska ponuda, zabavne igre, suvenirnice, događanja i koncerti, objašnjava Majica.
Biograd na Moru i Zadarska županija, ali i cijela Hrvatska dobivaju iznimno atraktivan sadržaj u turističkoj ponudi koji će, predviđanja su investitora, već ove godine privući od 150 do 180 tisuća posjetitelja.
– Ne bih vam otkrio sve detalje, neka to bude ugodno iznenađenje kad ovog ljeta dođete u park i uvjerite se u atraktivnost ponuđenih sadržaja, poručio je Majica.
Prigodni popusti
Cijena ulaznice kretat će se između 100 kuna za školarce do 190 kuna za odrasle. U pripremi je cijeli set mogućnosti nabave karata po povoljnijoj cijeni: od obiteljske ili sezonske ulaznice, do popusta u posezoni. Ulaznice će biti povoljnije kupiti online. Djeca koja slave rođendan imat će besplatan ulaz, a bit će i posebna ponuda za mlade parove, koji se žele vjenčati u parku i organizirati ludi party za svoje uzvanike. Park će stajati na raspolaganju i tvrtkama za korporativne događaje i team building.
– Kao prvi tematsko-zabavni park na domaćem tržištu doprinjet ćemo ponudi izvanpansionskih sadržaja i povećanju konkurentnost Biograda i Zadarske županije na turističkoj karti Hrvatske, kazala je Ana-Maria Števanja iz kadrovske službe Mirnovec park d.o.o. Biograd na Moru.
U špici sezone bit će zaposleno preko 100 djelatnika, što stalno zaposlenih, što sezonaca, a izvan sezone oko 70. Sve se atrakcije izvode se prema EU standardima, a certifikate odobravaju poznate tvrtke iz Europske unije.