Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Nagrade sudionicima državnih natjecanja

Autor: Valentina Mlađen

03.06.2010. 22:00
Nagrade sudionicima državnih natjecanja

Foto: Filip BRALA



Gimnazija Vladimira Nazora imala je razloga za slavlje. Učenici su imali pune ruke posla s državnim natjecanjima na kojima su ove godine ostvarili odlične rezultate iz čak devet disciplina. U povodu toga, u srijedu su marljivim gimnazijalcima dodijeljena priznanja i nagrade kao zahvala za uspješno predstavljanje, ali i kao poticaj za daljnje učenje i napredovanje u znanju. Nagrade su bile prigodne knjige, a dodijelio ih je ravnatelj Gimnazije Vladimir Nazor Rade Šimičević s njihovim mentorima koji su, također, kao zahvalu dobili prigodne aranžmane cvijeća. U uvodnoj riječi ravnatelj se zahvalio učenicima, njihovim mentorima, ali i roditeljima koji su poticali svoju djecu.
– Škola je ustanova gdje se stječu znanja i vještine i jasno je da učenik koji dođe u gimnaziju, osobito u našu gimnaziju želi ostvariti što bolji rezultat da bi mogao sutra biti konkurentan na tržištu i upisati fakultet. Mi ovu godinu doista možemo biti ponosni na to što su postigli naši učenici i pritom ne smijemo zaboraviti naše profesore mentore koji rade bez da su plaćeni za taj posao, a jasno i podrška roditelja. Bez ta tri elementa ne bismo mogli imati cjelinu i ne bismo mogli ostvariti tako kvalitetan rezultat, rekao je Šimičević pohvalivši svoje učenike.
S obzirom da upis na fakultete od ove godine ide preko državne mature rezultati s natjecanja pomoći će učenicima utoliko što su stekli kvalitetne navike redovnog učenja i da ne spominjemo vrhunsko znanje u disciplinama u kojima su se natjecali.
Priznanja i nagrade dobili su 41 učenik i učenica gimnazije. Za 1. mjesto na završnom natjecanju ŠŠD srednjih škola u atletici za djevojke: Tea Zekanović, Marija Krpina, Ema Meštrović, Andrijana Vunić, Iva Bokanović, Tea Bokanović, Antonella Bačić, Mirta Juran, Nikolina Vulić, Ena Župan, Lucija Batur i Kristina Jurčević. Priznanje za osvojeno 2. mjesto na završnom natjecanju ŠŠD srednjih škola u atletici za mladiće dobili su: Marko Knežević, Nikola Blažević, Luka Matek, Marko Vukelić, Filip Miočić, Pavao Lukačić, Dario Panić, Đani Adžić, Ante Lerga, Jurica Zanki, Marin Jurjević te Marko Pestić. Djevojke su na državnom natjecanju iz tenisa osvojile odlično 4. mjesto pa su priznanja uručena: Leonori Lovraković, Karli Burčul te Nini Šaban. Priznanja su dobili i Robert Špralja za sudjelovanje na Lidranu, Nina Lucija Eschebach za 2. mjesto na natjecanju iz francuskog, Marija Miljanić za osvojeno 3. mjesto na natjecanju iz povijesti, Roko Padelin i Martina Nekić za sudjelovanje na natjecanju iz povijesti, Danijel Jelušić za osvojeno 2. mjesto na natjecanju iz matematike, Josip Ivanov, Maja Jaša-Šangulin, Ana Samodol te Marija Perić za sudjelovanje na vjeronaučnoj olimpijadi i Lucija Plantak, Ante Uzelac, Jurica Šango te Josipa Župan za osvojeno 1. mjesto na Eko kvizu.
Nakon svečanosti dodjele priznanja i nagrada upriličena je mala proslava s tortom i kolačima kojima su se učenici i mentori zasluženo počastili nakon još jedne naporne i vrijedne godine.