Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Provale u kuće, trgovine, automobile, ugostiteljske objekte…

03.06.2012. 22:00
Provale u kuće, trgovine, automobile, ugostiteljske objekte…


U proteklih 48 sati na području PU zadarske evidentirane su tri teške krađe, jedno oštećenje ili uništenje tuđe stvari i pet narušavanja javnog reda i mira. Dogodilo se deset prometnih nesreća u kojima je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede dok su dvije osobe lakše ozlijeđene – priopćili su iz zadarskog OKC-a.
U Benkovačkom Selu u subotu je tamošnjim policajcima posla dao još uvijek nepoznati provalnik koji je tijekom noći “operirao” po jednoj trgovini mješovite robe i skladištu poduzeća. Lopov je 46-godišnjem vlasniku trgovine nanio štetu od nekoliko tisuća kuna. Ukrao mu je veću količinu raznih cigareta i slatkiša, dok je iz obližnjeg skladišta odnio nekoliko stotina kuna koje je pronašao u blagajni. Ukupna šteta bit će utvrđena naknadno, a protiv nepoznatog počinitelja slijedi kaznena prijava državnom odvjetništvu. A u razdoblju od kraja svibnja do prošle subote nepoznati je lopov provalio u ugostiteljski objekt u Turnju. Kradljivac je otamo 63-godišnjem njemačkom državljaninu odnio više električnih kućanskih uređaja čija će vrijednost biti utvrđena naknadno. U istom vremenu opljačkana je i 70-godišnjakinja iz Nina. Ona je u subotu policiji prijavila da joj je nepoznati kradljivac još neutvrđenog datuma iz kuće ukrao razni nakit i novčani iznos od nekoliko tisuća kuna. Protiv nepoznatog počinitelja policija je državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu.
Bez novčanika s nekoliko tisuća kuna i dokumenata u subotu je na zadarskoj Kalelargi ostala 80-godišnja starica. Njoj je “crni Jack” prišao oko 10.30 sati te joj iz torbice izvukao novčanik. U isto vrijeme policiji je prijavljena i provala u automobil na parkiralištu u Ulici Bože Peričića. Nepoznati počinitelj je iz automobila ukrao torbicu s manjim novčanim iznosom, mobitelom i osobnim dokumentima u vlasništvu 33-godišnjaka. Protiv nepoznatog počinitelja državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.