Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Feštica u ritmovima swinga i jazza

03.07.2011. 22:00
Feštica u ritmovima  swinga i jazza


Na ovotjednoj zadarskoj Feštici, ispred caffe bara Bizarre, održan je koncert  sastava “The Godmother trio”  koji čine Sanja Božović, vokal,  Marin Supičić (bas, mandolina, gitara) i Vedran Supičić na  klavijaturama. Riječ je o glazbenicima koji su iznikli iz zadarske Glazbene škole Blagoje  Bersa, nakon čega su svirali u  različitim bendovima razvijajući i njegujući različite stilove,  kao što su art-rock, jazz i fusion  te, kako kažu, stjecali znanje i  iskustvo za kvalitetno muziciranje.
Pod nazivom “The Godmother trio” sa specifičnim pristupom obrađuju najrazličitije  skladbe njima dragih autora u  swing-jazz maniri, kao i tango,  bossa nova, reggae i bluegrass  ritmovima kojima je poveznica  Sanjin specifičan vokal u rasponu od alta do prvog soprana  i virtuoznost braće Supičić kao  multi-instrumentalista.
– Drago nam je što nam se  ponekad kao gostujući član  priključi i poznati zadarski klasični violinist maestro Drago  Novak koji je godinama vodio  Zadarski komorni orkestar i  Zadarski kvartet. Na repertoaru su nam autori od Nine Simone, Sarah Vaughan, Elle  Fitzgerald, do hitova Stinga,  Doorsa i Leonarda Cohena  obrađenih u swingu, Libertanga, Tom Waitsa i Bob Marleyja  u našoj duhovitoj izvedbi. U  doba prohibicije, depresije i recesije do ovog ljeta nismo imali  priliku nigdje svirati u našem  gradu. Zahvalni smo Turističkoj zajednici Grada Zadra  koja je imala sluha za postojanje i promoviranje ovakve vrste glazbe te kulture koja ne  počiva samo na tradicijskim,  dalmatinskim ili turbokomercijalnim gažerskim pjesmama  kojima naš grad obiluje.
Sezonu smo počeli koncertima na ulici, ispred kafića Bizarre čiji je vlasnik prepoznao  potrebu i ljepotu različitog muziciranja, što se pokazalo kao  pun pogodak i zadržalo strane  turiste budnima do kasno u noć  uz našu svirku, ističu članovi  “The Godmother tria”, koji će  u ulici ispred Bizarra svirati  svaki drugi petak do kraja ljeta,  a imaju i još planova za ovu  sezonu.
– Zahvalni smo i Anđelu Begoviću, voditelju prekrasnog  kafića Kult pod čijim ćemo lipama svirati nekim subotama  ujutro počevši sredinom  srpnja. Pozivamo glavne i odgovorne za umjetnost, zabavu i  kvalitetne koncerte u našem  gradu da nas dođu čuti i daju  nam još prostora za sviranje.  Očekujemo koncert u sklopu  “KalelargArta” i na pozivu zahvaljujemo Igris Smrkinić, a  čekamo i odgovor za sudjelovanje na “Zadru Snova” na  kojem smo dvaput svirali u različitim postavama prijašnjih  nam bendova. Imamo u vidu i  “Film forum Zadar” pa opet  pozivamo organizatore da nas  dođu čuti, jer bi nam bilo izuzetno drago da osim u Biogradu, Murteru, Vodicama, Salima, Silbi i ostalim lijepim  mjestima naše obale više sviramo u gradu Zadru gdje smo  svi rođeni i živimo, kazali su  nam Sanja, Marin i Vedran i na  kraju poručili:
– Duh benda “The Godmother trio” je vođen isključivo  lijepom umjetnošću i beskrajnim užitkom u tome što radimo.