Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

S turistima na more stigli i lopovi

03.07.2016. 22:00
S turistima na  more stigli i   lopovi


Policijski službenici I. policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjim državljaninom BiH osumnjičenim da je u još veljači, u Ulici fra Eugena Zaninovića u Zadru, ukrao  53-godišnjaku skuter vrijedan nekoliko tisuća kuna.
 No tijekom proteklog vikenda zadarska je policija bila “zasuta” pozivima zbog krađa i provala uobičajenih za ljetni period. Građani su prijavili  ukupno osam provala za počiniteljima kojih se još uvijek traga. U Ulici  Bože Peričića u Zadru i u Pakoštanima nepoznati su počinitelji provalili  u kamper, dva osobna automobila i u kombi u vlasništvu četiri osobe, a  ukrali su prijenosno računalo, tablet, odjeću i druge predmete ukupne  vrijednosti nekoliko tisuća kuna. U nedjelju je provaljeno u kiosk jednog  trgovačkog društva u  Petrčanima, a lopov je otamo odnio cigarete vrijedne nekoliko tisuća kuna.Na parkiralištu u Biogradu u petak su 31-godišnjaku iz automobila  ukradene naočale i nekoliko tisuća kuna, a u Petrčanima,  u ugostiteljskom objektu na Liburnskoj obali u Zadru, Rovanjskoj i u Povljani lopovi  su ukrali pet torbi s novčanicima i mobitelima u vlasništvu više osoba,  ukupno vrijednih više tisuća kuna. U isto vrijeme ukradena su i četiri  novčanika s novcem i dokumentima u Ulici akcije Maslenice, na Širokoj  ulici, u Ulici Kolovare i na Ravnicama u Zadru.
Na meti lopovima našao  se u subotu i jedan Poljak. Njemu je nepoznati kradljivac iz lučice autokampa u Biogradu ukrao plastični čamac. Osim novčanika i torbi lopovi  su tijekom vikenda ukrali i pet mobitela u vlasništvu više osoba vrijednih  i više od deset tisuća kuna. Četiri krađe su se dogodile u Zadru i to u  Šibenskoj ulici, na Širokoj ulici, na Ravnicama i na Liburnskoj obali, a jedna u ugostiteljskom objektu na plaži Katarelac na Pagu.
Protiv nepoznatih počinitelja policija je podnijela kaznene prijave  Državnom odvjetništvu, uz apel građanima da ljeti posebno paze na  svoje osobne stvari i vrijednosti.