Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Arbanasi izborili finale Ljetne lige

Autor:

03.08.2008. 22:00
Arbanasi izborili finale Ljetne lige

Foto: Sebastian GOVORČIN



Košarkaši Arbanasa pridružili su se Škabrnjanima u finalu ovogodišnje županijske ljetne lige. Košarkaši Borik Puntamike izgubili su „bez ispaljenog metka”. Ta fraza ne obezvrjeđuje trud domaćina koji su uvelike zaslužni za lošu igru gostiju. Razigrani Čular, 25 koševa,  je očitao lekciju mladim centrima Borika, a još kad su mu se pridružili Kaliterna i arbanaški „Alvertis” Galović utakmica je bila završena.  Do početka drugog poluvremena još je to i izgledalo neizvjesno, no početkom treće domaći košarkaši podigli su razinu obrane i tricom Galovića odlaze na nedostižnih plus 20, (48:28). Gostujući košarkaši treću četvrtinu su završili sa šest postignutih koševa, nisu imali nijednog raspoloženog igrača, jedino su nešto uspijevali Ceranja i Baždarić. Zadnja četvrtina je bila samo formalnost i tako su Arbanasi lakše nego što su očekivali došli do finala. U finalu će se sastati dvije naijskusnije momčadi (Arbanasi-Škabrnja), dok za treće mjesto će igrati dvije najneiskusnije momčadi(Kampo kaštelo-Borik Puntamika). Ta dva okršaja će biti prava poslastica na kraju ovogodišnje ljetne lige u kojoj se igrala odlična košarka.
ARBANASI   –   BORIK PUNTAMIKA 68:49
(19:12, 16:14, 16:6, 17:17)
ZADAR –  Igralište u Arbanasima. Gledatelja 300. Suci: Hordov i Smolić.
ARBANASI: Blaslov 5, Miočić 5, Marin 7, Kaliterna 12, Selin, Barin 1, Beram 3,  Petani, Galović 10, Čular 25. Trener: Mate Mrva.
BORIK PUNTAMIKA: Mrkić, Dundov 11, Ceranja 9, Anđelić 2, Begonja, Hoti, Tomić 1, Baždarić 11, Gospić 2, Marić 6, Lukačić 7, Marin. Trener: Tihomir Bujan.
IZJAVILI SU
MATE MRVA, TRENER ARBANASA:
Zadovoljan sam učinjenim. Ovo je bila naša najbolja utakmica ovog ljeta. Što se tiče finala, Škabrnja je i prije početka lige bila favorit broj jedan, ali ako ćemo igrati kao večeras onda se nikog ne trebamo bojati.
TIHOMIR BUJAN, TRENER B. PUNTAMIKE:
Čestitam momčadi Arbanasa. Mislim da su u ove dvije utakmice pokazali veliko iskustvo za razliku od nas. Oni su pogađali otvorene šuteve, mi nismo.