Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Dora Pintarić – miss Ninskog ljeta

Autor: Ivan Stagličić

03.08.2008. 22:00
Dora Pintarić – miss Ninskog ljeta

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Titulu najljepše uređenoga vrta za ovu godinu ponijela je Danica Mrdelja iz Ninskih Stanova, a slijede Marija Baras iz Nina te Anita Nimac, također iz Nina. Najljepše uređen balkon u 2008. ima Ivana Baras u Ninu, zatim je drugoplasirani Božidar Pavlović iz Ninskih Stanova i treća Božena Pekić u Ninu
Povijesni grad, Nin, najstariji hrvatski kraljevski grad iz sezone u sezonu se sve više pretvara u vrhunsko turističko odredište u koje rijeke domaćih i stranih gostiju dolaze privučeni bogatstvom nebrojenih povjesnih spomenika ali i sve bolje organiziranim turističkim sadržajima. Ovo se najbolje moglo vidjeti ove nedjelje kad je na igralištu «Dvorina» održana velika tradicionalna turistička fešta grada Nina na kojoj se okupilo veliko mnoštvo Ninjanki i Ninjana, njihovih gostiju, kao i stanovnika te turista iz svih krajeva sjeverozapadnog dijela Zadarske županije, a bilo je i onih koji su na Ninsku feštu «potegnuli» i iz stotinjak kilometara udaljenog Knina.
Povijesni ninski otočić, liburnsko uporište, rimski municipij i hrvatska prijestolnica, bio je skoro pa pretijesan primiti sve one koji su se te večeri željeli prošetati njegovim ulicama koje su vrvjele od najrazličitijih sadržaja.
Središnje mjesto fešte bilo je igralište Dvorina gdje se odvijao bogat zabavni program, a o svemu što se događa gosti su bili stalno izvještavani kako na hrvatskom, tako i na engleskom i njemačkom jeziku. Mnogobrojni gosti mogli su se okrjepiti sredelama koje su se pekle na otvorenim gradelama i djelile besplatno, a žeđ utažiti također gratis vinom i pivom.
S glazbenim programom su nastupili trio «Arta» i klapa «Maslina», da bi onda pred publiku izišla popularna Jelena Rozga koja je izvođenjem svojih i hitova grupe «Magazin» oduševila i domaće i strane posjetitelje. Dio večeri goste je zabavljala i najstarija zadarska klapa «Maraska» s novim i starim pjesmama izvornog dalmatinskog melosa.
Ovom prigodom su nadalje uručene nagrade za naljepše uređene vrtove i balkone na području grada Nina. Vrtove i balkone ocjenjivala je stručna komisija u kojoj su bili Zdenka Stulić, apsolventica na studiju krajobrazne arhitekture, Marija Dejanović, direktorica Turističke zajednice grada Nina i Tomislava Šalov, članica žirija. Titulu najljepše uređenoga vrta za ovu godinu ponijela je Danica Mrdelja iz Ninskih Stanova, a slijede Marija Baras iz Nina te Anita Nimac, također iz Nina.
Najljepše uređen balkon u 2008. ima Ivana Baras u Ninu,  drugoplasirani je Božidar Pavlović iz Ninskih Stanova i treća Božena Pekić u Ninu.
I ove je godine TZ grada Nina proglasila i «gosta godine u kraljevskom Ninu». To je Ljubo Kovačić iz Kranja, koji u Nin redovito dolazi još od 1956. godine.
– Počeo sam dolaziti u Nin s roditeljima još kad mi je bilo šest godina i nisam izostao niti jedne godine, osim kad sam bio u vojsci. I tako sam upoznao sve ljude da sam tu kao kod kuće, kazao nam je gospodin Kovačić koji ljetuje u privatnom smještaju, a zahvaljujući njemu su i mnogi drugi, njegovi prijatelji i rodbina otkrili čari ninske lagune kojoj se iz godine u godinu vraćaju.
No, vrhunac večeri svakako je bio izbor za Miss ninskog ljeta na koji se prijavilo sedamnaest djevojaka iz raznih krajeva Hrvatske te Rusije i Njemačke. Djevojke su se predstavila izlaskom na binu i odgovarajući na kratka pitanja o sebi. Po odluci šesteročlanog žirija kojeg je predvodila poznata manekenka Iva Jerković, titulu druge pratilje ponijela je Katarina Glavan, prva je pratilja Marija Čolak, a miss Ninskoga ljeta postala je Dora Pintarić. Sve su djevojke bile bogato nagrađene.
Nakon proglašenja miss Ninskoga ljeta, okupljeni na igralištu Dvorine su mogli uživati u bogatom vatrometu, kao i nastavku koncerta Jelene Rozge koja ih je zabavljala do kasnih noćnih sati.