Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Arbanasi pobjednici Ljetne lige

Autor:

03.08.2009. 22:00
Arbanasi pobjednici Ljetne lige

Foto: Filip BRALA



Arbanasi su nakon poraza u prošlogodišnjem finalu, ovog puta bili sretnije ruke i osvojili titulu najboljih u županijskoj ljetnoj košarkoj ligi. U vrlo neizvjesnoj utakmici pred ugodno popunjenim Jazinama odlučivale su nijanse koje su na kraju promaknule Arbanase u pobjednike. Na 45 sekundi do kraja Bokanjac tricom Palčića vraća utakmicu u egal (69:69), ali u sljedećem napadu Selin uzvraća istom mjerom i odveo Arbanase na kapitalnih 3 poena prednosti na 27 sekundi do kraja. Pokušali su Bokanjani sustić tu prednost, ali nije pomogla ni trica Baždarića za 72:74 sedam sekundi prije kraja utakmice. Galović je bio jednom precizan sa linije za slobodna bacanja, a ostalo je dvije sekunde u kojima se više nije moglo ništa učiniti i Arbanašani su mogli početi slaviti.
Prvo osjetnije vodstvo u utakmici 22:15, imali su Bokanjani koji su preko razigranog trojca Baždarić, Troskot, Buterin uspjeli razbuditi pedesetak najvjernijih svojih navijača “Brabora”. Ipak tvrda obrana Arbanasa je dala ploda u drugoj četvrtini u kojoj su crni iz Bokanjca dali samo 9 poena, a tome je najviše kumavalo i bolja adaptacija iskusnijih Arbanašana na bonus u koji su vrlo rano ušle obje momčadi. Bokanjac je promašivao slobodna bacanja dok su igrači Arbanasa pogađali i na odmor se otišlo s izjednačenim rezultatom (31:31). Drugi dio utakmice bolje otvaraju “žuti” koji su uglavnom na krilima Ivana Čulara otišli na šest poena prednosti (35:41).Hendikep Bokanjanima predstavljala je četvrta osobna Baždarića, ali ipak razliku smanjuje raspoloženi Palčić tricom, ali na drugoj strani Selin vraća tricu i Blaslov polaganje te je trener Bokanjca, Kanjer morao zvati minutu odmora.
Impuls je crnima dala tada trica Pulje za smanjenje na 5 razlike 43:48, a na ruku im je išla i četvrta osobna glavnog organizatora igre Arbanasa, Markija Blaslova. To kao da je dalo krila Bokanjcu koji prvo s četiri slobodna bacanja Guzobada smanjuju na minus četiri (47:51), a ubrzo Troskot i Krizman vraćaju utakmicu na početak (51:51). Ipak posljednja minuta treće četvrtine pripala je Vinku Fainu koji je od prve četvrtine bio opterećen s četiri osobne, no to ga nije omelo da zabije četiri slobodna bacanja u nizu i vrati na plus četiri koša (51:55) pred posljednju četvrtinu. Fain je nastavio gdje je stao i početkom posljednje dionice, a njegova trica za 61:68 činila se kao točka na i, tri minute prije kraja. Ipak Baždarić i Troskot vraćaju brzo na 65:68, a u posljednju minutu se ušlo s tri poena prednosti za Arbanase da bi onda uslijedio scenarij s početka teksta.
Najbolji u redovima pobjednika bio je Vinko Fain s 15 poena, no širina klupe trenera Mrve je ipak presudila u jednoj ovakvoj utakmici punoj preokreta. Podjednaki učinci Čulara (MVP lige), Galovića, Miočića, Blaslova i Marića na kraju se pokazalo dobitnom kombinacijom. Kod Bokanjca, Baždarić je odnio primat najefikasnijeg s 19 poena, dok su dopadljivo odigrali Palčić s 11 poena i mladi Josip Mrkić koji je unosio mnogo živosti u igru Bokanjana.


 BOKANJAC – ARBANASI 72:75


BOKANJAC 72ARBANASI 75(22:15, 9:16, 20:24, 21:20)ZADAR – Dvorana Jazine. Gledatelja: 600. Suci: T. Hordov, M. Vulić i A. Smolić.BOKANJAC: Krizman 2, Mrkić 8, Palčić 11, Karakaš, Pestić, Surjan, Guzobad 7, Baždarić 19, Veselinović, Troskot 13, Pulja 3, Buterin 9. Trener: Mate Kanjer.ARBANASI: Blaslov 8, Miočić 8, Jelenković, Barin 3, Bljajić, Marin 2, Selin 12, Čular 10, Galović 10, Marić 7, Mirčeta, Fain 15. Trener: Mate Mrva.




 IZJAVE


Mate Mrva, trener Arbanasa– Uspjeli smo napraviti ono što nismo prošle godine. Ovog puta smo bili spretniji i uzeli ovaj trofej koji je najbolja nagrada momcima za trud koji su uložili. Bila je neizvjesna utakmica i ipak smo uspjeli zahvaljujući Selinu na kraju uzeti ono što smo trebali ranije riješiti.
Mate Kanjer, trener Bokanjca– Mogao je trofej završiti i u našim rukama, ali ipak nismo imali dovoljno sreće. Mislim da su nas koštala mnoga promašena slobodna bacanja, ali svojim igračima nemam što zamjeriti. Odigrali su cijelu ligu na visokoj razini i razveseljavali naše Brabore. Možda će biti više sreće druge godine.


 KONAČNI POREDAK


1. Arbanasi 2. Bokanjac 3. Polača 4. Starigrad 5. Velebit 6. Škabrnja 7. Kampo Kaštelo 8. Bokolje 9. Sukošan 10. Maraska park 11. Otok Murter 12. Grgur.