Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Friščić s mladima HSS-a na Ljetnoj akademiji

Autor:

03.08.2009. 22:00
Friščić s mladima HSS-a na Ljetnoj akademiji

Foto: Filip BRALA



Predsjednik Hrvatske seljačke stranke (HSS) Josip Friščić susreo se danas s 50-ak sudionika 12. ljetne akademije HSS-a koja se deseti put održava u Zadru.
Nakon razgovora s mladima iz HSS-a Friščić je održao konferenciju za novinare na kojoj je izrazio zadovoljstvo stalnim jačanjem te stranke. Rekao je da HSS danas ima više od 47.000 članova.
“Događa se suprotno od onoga što su neki predviđali prije godinu i pol dana, kada su zbog ulaska HSS-a u vlast s HDZ-om predviđali osipanje članstva. Prije godinu i pol nas je bilo 32.000, a nakon toga se u stranku uključio posebice velik broj mladih i žena. Danas je u HSS-u 12.200 žena”, rekao je Friščić.
Predsjednik HSS-a je rekao da je zadarska Županijska organizacija HSS-a među uspješnije nakon zadnjih lokalnih izbora. Kad je riječ o državnoj razini, više od 1100 vijećnika je u raznim predstavničkim tijelima upravo iz HSS-a, istaknuo je Friščić i dodao da HSS sudjeluje u vlasti od Dubrovnika preko Istre i Zagorja do svih drugih dijelova Hrvatske. Potpora građana HSS-u je danas znatno veća nego prije zadnjih parlamentarnih izbora, rekao je Friščić i naglasio da su u HSS-u mladima dali šansu, a oni su je iskoristili.
Istaknuo je da je HSS stranka desnog centra i da će to i ostati jer joj ta politička pozicija pripada.
Na pitanje bi li promijenio ime Trga Josipa Broza Tita u Zagrebu Friščić nije precizno odgovorio – rekao je kako je to u ovlasti gradonačelnika Milana Bandića.
“Doprinos HSS-a izlasku iz krize kroz djelovanje u koalicijskoj vladi je vidljiv u više stajališta”, rekao je Friščić. “Mi smo se suprotstavili devalvaciji kune jer bi ona značila bankrot za hrvatske građane, a isto tako smo protiv onih koji kažu da se Hrvatska treba zadužiti kod MMF-a za nove tri milijarde eura jer bismo onda morali rasprodati i ostalu nacionalnu imovinu”, istaknuo je.