Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Jedno kući, drugo vani

03.08.2010. 22:00
Jedno kući, drugo vani


Vezna linija najviše će osjetiti razliku između domaćih i gostujućih utakmica


Četiri sezone zaredom Dalibor Zebić poveo je nogometaše Zadra u Prvu HNL. Ove sezone ponovio je Zebić najbolji učinak nakon dva kola – tri boda. U sezoni 2007./08. Zadar je u prvih 180 minuta osvojio jedan bod i postigao jedan gol (Hajduk 0:0, Dinamo 1:5). Godinu dana kasnije dva početna gostujuća poraza (Hajduk 0:1, Slaven Belupo 1:2), lani domaći poraz i gostujuća pobjeda (Cibalia 0:3, Hajduk 1:0), ove sezone obrnuta situacija s istim konačnim učinkom (Varaždin 1:2, Karlovac 2:0). Kako bilo, Zadar je u dva kola postigao tri gola, a to je za momčad sa Stanova vrhunski prosjek s obzirom na siromašnu realizaciju u posljednje dvije sezone.
Bez obzira što se “momčad koja pobjeđuje ne mijenja” izvjesno je da će Zebić nakon domaćih 2:0 protiv Karlovca za subotnje gostovanje u Koprivnici momčad ponešto izmijeniti.
– Na domaćem terenu moramo igrati otvorenije, ali na gostovanjima treba biti oprezniji. Posebno kad je riječ o protivnicima poput Slaven Belupa – smatra Zebić. Ovo “oprezniji” odnosi se na vjerojatno povlačenje na klupu nekog iz trojca Terkeš – Gospić – Santini koji je neočekivano i nenajavljeno “u paketu” počeo dvoboj s Karlovčanima. S obzirom na “staž” klupi je najbliži Gospić, iako se pokazalo da Zebić na teren nerijetko pošalje prilično izmijenjenu momčad od one koja je dan ranije najavljena. Moguć je stoga “osigurač” u sredini terena (Jerbić?). Antonio Mršić na lijevom je boku odigrao vjerojatno najbolju utakmicu od povratka u Zadar prije godinu dana. Bez obzira na to Zebić smatra da u Koprivnici nije uputno toliko “otvoriti” lijevu stranu. Ipak, za Mršića bi se moglo naći mjesta, teško i za Ćurjurića koji je ulaskom protiv Karlovca uspio malo prenijeti igru na polovicu Karlovčana. Najsigurnija je obrana, Skočibušić, Con i Puljić, a očito i vratar Ježina. Vezna linija tako će najviše osjetiti razliku između domaćih i gostujućih utakmica. Zebić za sada može biti zadovoljan, na raspolaganju ima sve igrače. Nije ih mnogo, ali ih – ima.


 MLADI KREĆU U VARAŽDINU




Izvršni odbor HNS-a donio je Propozicije natjecanja Prve HNL kadeta i juniora za prvenstvo 2010./11. prema kojima su, umjesto Hrvatskog dragovoljca i Istre 1961 koji su ispali iz lige, novi članovi Međimurje i HAŠK. Od aktualnih članova Prve HNL (seniori) 13 klubova ima svoje momčadi i u natjecanju Prve HNL kadeta i juniora, dok uz H. dragovoljac i Istru 1961, Karlovac također nema kadete i juniore u najelitnijem razredu natjecanja već su rezultatima u prošlom prvenstvu to pravo zadržali kadeti i juniori Croatia Sesvete. Lani su Zadrani u obje kategorije osvojili osmo mjesto, a ukupnom redoslijedu (zbroj bodova kadeta i juniora) Zadar je deveti.
Prvenstvo kadeta i juniora počinje 29. kolovoza kada se u 1. kolu igraju: Dinamo – HAŠK, Rijeka – Split, Varaždin – Zadar, Croatia Sesvete – Inter, Slaven Belupo – Šibenik, Cibalia – Osijek, Hajduk – Međimurje i Zagreb – Lokomotiva.