Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Moldavci izbacili hrvatskog prvaka

03.08.2010. 22:00
Moldavci izbacili hrvatskog prvaka


U susretu 3. pretkola kvalifikacija za Ligu prvaka u Zagrebu su nogometaši Dinama ispali od moldavskog Šerif Tiraspola boljim izvođenjem jedanaestereraca 7:6 (1:1, 0:1). U regularnom dijelu bilo je 1:1, kao i u prvoj utakmici u Moldaviji, a kako u produžecima nije bilo zgoditaka, izvodili su se 11-erci. Dinamo će natjecanje nastaviti u 4. pretkolu Europske lige.
Izabranici Velimira Zajeca dugo će pamtiti utakmicu protiv Šerifa i apsolutnog junaka dvoboja bugarskog Vladislava Stojanova koji je obranio tri jedanaesterca, ali i četiri stopostotne prilike. Dinamo je za prolazak mogao izboriti u prvom dijelu kada su promašene četiri prilike, a potom i u produžetku kada je Stojanov branio udarce Sammira i Slepičke.
Kao i u velikoj većini prethodnih europskih utakmica Dinamo je opet na Maksimiru primio naivni zgoditak. U 16. minuti ispala je kompletna obrana Dinama, a Franca pronašao Volkova kome nije bilo teško svladati Lončarića. Nakon primljenoga zgoditka Dinamo je propustio čak četiri izgledne prilike, redom su vrata promašivali Sammir, Slepička i Badelj, a Slepička se osramotio u najvećoj prilici u 39. minuti kada njegov vrlo mlaki udarac s lakoćom brani Stojanov.
U 54. Dinamo ipak stiže do poravnanja kada je nakon udarca s kuta u kazennom prostoru Slovenac Samardžič povukao Biščana, a nizozemski sudac pokazao na kazneni udarac kojeg je realizirao Sammir. U nastavku su obje momčadi igrale opreznije, Dinamo više nije dolazio s puno igrača u protivnički kazneni prostor, a Moldavci su čekali prekide. Iz jedne takve situacije u 70. minuti Samadržič je ostao posve sam, ali je njegov udarac s tri metra glavom otišao pokraj vrata. Dokraja regularnog dijela Etto je dvaput sam dolazio ispred Stojanova nakon odličnih ubačaja Badelja, no oba puta nije dobro primio loptu, pa su izostali čak i pravi udarci.
U produžetku je u 104. minuti Sammir gađao pod gredu, ali je junak dvoboja Stojanov čudesno obranio, jednako kao i u 108. minuti kada je zaustavio udarac Slepičke, pa se otišlo na izvođenje 11-eraca.
Kao u napetom trileru Dinamo se u 11-ercima triput spašavao, ponajprije obranama Lončarića, da bi u odlučnoj seriji Dodo pogodio vratnicu, a Haciaturov postigao zgoditak vrijedan Šerifova prolaza. Za Dinamo su neprecizni s bijele točke bili Sammir, Badelj, Vrsaljko i Dodo, Lončarić je branio udarce svog vratarskog kolege Stojanova i Brankovića, dok je Volkov promašio vrata.
Dinamo je korektno i glasno bodrilo 12-tak tisuća gledatelja, iako se sredinom prvog dijela začulo neprimjereno skandiranje “Ubij Srbina”.


 DINAMO – ŠERIF 6:7 (1:1, 0:1)


Strijelci: 0:1 Volkov (16), 1:1 Sammir (55-11m)
Jedanaesterci: 2:1 Biščan, 2:2 Samardžič, Sammir – Stojanov brani, Stojanov – Lončarić brani, Badelj – Stojanov brani, Volkov promašio, 3:2 Cuffre, 3:3 Franca, 4:3 Ibanez, 4:4 Adamović, 5:4 Etto, 5:5 Vranješ, 6:5 Callelo, 6:6 Nikolić, Vrsaljko – Stojanov brani, Branković – Lončarić brani, Dodo pogodio vratnicu, 6:7 Haciaturov.
DINAMO: Lončarić, Mesarić (Ibanez, 46), Cuffre, Vrsaljko, Bišćan, Etto, Ademi (Callelo, 75), Sammir, Badelj, Slepička, Rukavina (Dodo, 86).
ŠERIF: Stojanov, Vranješ, Samardžić, Branković, Fred (Haciaturov, 79), Adamović, Volkov, Diedhiou (Nikolić, 71), Nadson, Erohin, Franca.