Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Na Mornarici odluka o finalistima

03.08.2010. 22:00
Na Mornarici odluka o finalistima


Večeras (srijeda) igralište na Mornarici bit će poprište odluke o finalistima ovogodišnjeg izdanja županijske ljetne lige u košarci. Nakon prvih polufinalnih susreta najbliži finalu su Bokanjani, koji su ujedno i lanjski sudionici finala.
Njihova dominantna prva utakmica na svom terenu završila je s 36 poena razlike što im donosi više nego relativan mir pred večerašnji uzvrat. Kalelarga u svom rosteru ima kvalitete da pokuša doći do podviga, no za tako nešto trebat će im se poklopiti nekoliko parametara na račun kojih bi došli do prilike za ulaskom u finale. Recimo, nadahnutost u njihovom sastavu se mora pravovremeno pokopiti s obrnutom situacijom u bokanjačkom taboru uz ne sumnjamo bučnu podršku prepune Mornarice što bi moglo dovesti tu polufinalnu seriju u neizvjesne vode, a u košarci nije ni 36 minusa nekad toliko nedostižan zaostatak.
U drugoj utakmici, nakon ove spomenute, na teren će na istom mjestu istrčati Kampo Kaštelo i Sukošan koji su u prvoj utakmici odigrali vrlo ujednačeno, a minimalnu prednost su na svoj teren donijeli Kampovci koji će imati sigurno veliki vjetar u leđa sa tribina. S jedne strane Kampovci predvođeni iznimno raspoloženim tandemom Pešut-Anđelić imaju priliku po prvi put dovesti ovaj sastav do samog kraja ovog tradicionalnog košarkaškog natjecanja, a i Sukošanci će imati sigurno nešto za reći predvođeni  vedetama Borik-Puntamike, Devićem i Pavićem.
Sve u svemu, bit će iznimno zanimljivo vidjeti kako će se rasplesti te druge polufinalne utakmice, a specifična situacija je da se sve događa na jednom mjestu u dva povezana događaja što će vjerujemo natiskati tribine poznatog sportskog okupljališta na samom kraju Poluotoka. Domaći navijači s nadom da će se uspjeti dogoditi scenarij po kojem bi se u finale plasirale obje njihove momčadi, Kampo Kaštelo i Kalelarga, a Bokanjani i Sukošanci pak da će se naći mjesta i za njih u toj završnici.
Rezultati prvih utakmica: Bokanjac – Kalelarga 94:58, Sukošan – Kampo kaštelo 83:84.


 NAJAVILI SU


Mario Pešut, Kampo Kaštelo:
– Očekujemo prolaz u finale, a nadu nam daje odlična igra u Sukošanu. Mislim da smo pokzali da smo oapsan sastav koji sigurno neće propustiti na svom terenu pred svojim navijačima doći do pobjede i plasmana u finale.
Ivo Pavić, Sukošan:
– Želja nam je doći do finala i dat ćemo sve od sebe da pobjedom na Mornarici to i osiguramo. Kampo Kaštelo je pokazao da je vrlo opasna momčad, napadala nas je u Sukošanu tamo gdje smo najslabiji, ali vjerujem da možemo doći do ponavljanja uspjeha iz 2006. kad smo i osvojili ovaj naslov.
Josip Bulić, Kalelarga:
– Najbolja smo momčad u ligi i da ako budemo pravi onda je moguće stići ovu veliku i pomalo nerealnu prednost Bokanjca. Najveći temelj tom optimizmu nam počiva na našoj pobjedi upravo protiv njih u skupini kad smo slavili s 33 razlike.
Tomislav Troskot, Bokanjac:
– Treba odigrati kao da je 0:0. Nije još ništa gotovo, jer smo već izgubili jednom u skupini od njih preko 30 razlike. Treba ponoviti obranu iz prve utakmice te zadržati hladnu glavu kako bi ponovili lanjski uspjeh.