Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Pešut blizu zelenog dresa

03.08.2010. 22:00
Pešut blizu zelenog dresa


Sastavu Borik-Puntamike se nakon Ivana Mikulića koji je pristigao iz Pet bunara priključio i mladi 20-godišnji organizator igre Mario Pešut, koji je lanjsku sezonu odradio u A-1 ligašu Zaboku, a prije toga je bio članom A-2 ligaša Jazina. Iako još uvijek nije ništa potpisano, po riječima Pere Perića, sportskog direktora Puntamičana, on bi nakon odrađenih nekoliko treninga s prvom momčadi trebao postati članom zelenih za novu sezonu.
– Mario Pešut je priključen treninzima i vrlo vjerojatno će s njime biti dogovorena suradnja te bi trebao pojačati konkurenciju na mjestu razigravača. Pošto je Tomislav Dražović ove sezone odlučio ne igrati zbog obveza na studiju, a Petani trenutačno ima problema s ozljedom, poziciju razigravača ćemo najvjerojatnije popuniti s Pešutom koji ima određeno iskustvo igranja u A-1 ligi – kazao je Perić čije je navode potvrdio je i sam Pešut koji očekuje da će mu nadolazeća sezona konačno biti sezona afirmacije.
– Za Borik-Puntamiku potpisat ću na jednu sezonu. U Zaboku sam stekao iskustvo, no imao sam mršavu minutažu te sam tražio klub gdje ću moći igrati. Sretan sam što je taj klub baš u Zadru, pa ću konačno biti doma kroz cijelu godinu, a marljivim trudom nastojat ću izboriti mjesto u momčadi. Uz to neću imati problema s prilagodbom na novu sredinu, jer sve suigrače poznajem od prije i bit će mi užitak nositi zeleni dres u nadolazećoj sezoni – kazao je Pešut.
Inače momčad pod vodstvom trenera Nevena Plantaka marljivo trenira i čeka kompletiranje rostera zaključno sa 9. kolovoza, kad je sazvan pravi početak brušenja forme za nadolazeću sezonu. Do tog datuma trebale bi se razjasniti detalji oko statusa kapetana Mate Mrve koji je trenutačno na probi u Zadru.