Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Bokanjani na otok sa +10

03.08.2011. 22:00
Bokanjani na otok sa +10


Vatreno će biti večeras od 20 sati u Dobropoljani, gdje Bokolje i Bokanjac igraju uzvratnu utakmicu polufinala Ljetne lige. Bokanjani preko mora nose prednost od 10 poena, stečenu u prvoj utakmici pred svojim navijačima Braborima. Bila je to vrlo zanimljiva i ujednačena utakmica, u kojoj su domaći od početka imali blagu inicijativu, ali su na veliki odmor otišli samo sa +2. U drugom dijelu su se, na krilima kapetana Antonija Krizmana, koji je odigrao odličnu utakmicu, uspjeli odvojiti na dvoznamenkastu razliku, no gosti se nisu predavali. Najviše ih je vukao Dominik Mavra, koji je u samoj završnici bio precizan sa linije slobodnih bacanja i ostavio svojima nadu za uzvrat.
– Imali smo 16 razlike, a na kraju smo pali, jer smo odigrali nekoliko glupih napada. Mislim da u konačnici možemo biti zadovoljni pobjedom od 10 razlike, jer cijelu utakmicu nismo pogodili praktički nijedan otvoreni šut, pogotovo u prvom poluvremenu. Zabili smo možda tri-četiri trice, ne više od toga. Ovo je dobra prednost za uzvrat i vjerujem da ćemo je u Dobropoljani uspjeti obraniti. Kada imaš dvocifrenu razliku uoči uzvrata nema razloga da se bojiš, ali znamo da ćemo tamo morati odigrati jednako dobru utakmicu da bi se plasirali u finale – komentirao je Krizman.
Gosti su imali dosta pritužbi na suđenje pa su im tako dosuđene čak tri tehničke pogreške.
– Malo su nas izbacile iz takta. Mislim da smo se čak i previše obazirali na suđenje. Sigurno nije dobro kada ti to poremeti utakmicu, kao što se nama dogodilo na Bokanjcu. Jednostavno smo preemotivno reagirali na njihove odluke. Šteta, držali smo se 33-34 minute u samom egalu, a onda su oni pobjegli na 15-16 razlike. Nije se bilo lako vaditi nakon toga – kaže Mavra.
No, unatoč porazu, optimizma pred uzvratni susret u redovima Bokolja nije nedostajalo.
– Sve u svemu, mislim da ovo nije loš rezultat i vjerujem da na domaćem terenu možemo pobijediti preko 10 razlike.


 BOKANJAC – BOKOLJE 83:73


(20:16, 16:18, 19:16, 28:23)
ZADAR – Igralište na Starom Bokanjcu. Gledatelja: 300.
Suci: Petani, Čikić, A. Čanković. Opunomoćenik : M. Čanković.
BOKANJAC: Krizman 23, Mrkić 11, Palčić 8, J. Meštrović, Uzelac 7, Surijan, Guzobad 10, Baždarić 17, Gazić 4, Karakaš, Pulja, E. Meštrović 3. Trener: Mate Kanjer.
BOKOLJE: Ćuković 4, Bašić, Jurjević 11, Rutar, Mavra 21, Čavlov, Jurlina 4, Plantak 1, Ljubičić 14, Ćuška 9, Knez 9, Bračić. Trener: Ozren Bašić.