17 °C
Online izdanje
Petak, 26.svibnja 2017.
Vi ste ovdje:  Home » Kronika
RSS feed
Današnji broj
Kronika
Povratak
Razbojnik priznao da je prijeteći pištoljem opljačkao kladionicu
Piše: Suzana Bandić
Osumnjičenik za razbojstvo iz 2009. godine policiji i istražnom sucu priznao je razbojstvo u kladionicu nakon čega je Državno odvjetništvo povuklo zahtjev za pritvorom
Foto: MUP
Pljačkaša je u vrijeme pljačke snimila nadzorna kamera

Nakon dvije godine policija je od 31-godišnjeg muškarca iz Gračaca "izvukla" priznanje za pljačku kladionice "Stanleybet" na zadarskom predjelu Relja počinjenu 25. studenog 2009. nešto prije 20 sati.

- Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom kojeg se sumnjiči da je potkraj studenog 2009. godine, uporabom pištolja, počinio razbojništvo nad 26-godišnjom zaposlenicom kladionice u Zrinsko-frankopanskoj ulici u Zadru - izvijestili su iz Policijske uprave zadarske, napominjući kako je naoružani pljačkaš iz blagajne kladionice tada odnio pet tisuća kuna.

Inače, na službenim stranicama MUP-a pod rubrikom "građani istražitelji" već dvije godine stoje fotografije 31-godišnjaka uhvaćene objektivom nadzorne kamere, no kako neslužbeno doznajemo, to nije pomoglo u njegovu razotkrivanju, već je policija do njega došla preko tragova DNA koje je ostavio za sobom.

Muškarac je u ponedjeljak uhićen u Podgori nedaleko Makarske gdje trenutačno radi u ugostiteljstvu, a nakon provedenog kriminalističkog istraživanja u prostorijama zadarske policije, on je uz kaznenu prijavu zbog razbojstva priveden Istražnom sucu Županijskog suda u Zadru Vladimiru Mikolčeviću.

- Osumnjičenik za kazneno djelo razbojstva iz 2009. godine je saslušan i potom pušten jer je Državno odvjetništvo povuklo zahtjev za pritvorom - rekao je sudac Mikolčević napomenuvši kako će se odmah pristupiti podizanju optužnice jer istražne radnje nisu potrebne budući je osumnjičenik djelo priznao. Neslužbeno doznajemo kako se 31-godišnjak na pljačku odlučio zbog životnih okolnosti i neimaštine, te da je tim novcem podmirio dio svojih dugovanja.

Trenutno nema komentara

Komentiranje više nije dostupno
Copyright © 2008. Zadarski list Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | Marketing
Powered by Sitestudio.hr