Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Razbojnik priznao da je prijeteći pištoljem opljačkao kladionicu

03.08.2011. 22:00
Razbojnik priznao da je prijeteći pištoljem opljačkao kladionicu


Osumnjičenik za razbojstvo iz 2009. godine policiji i istražnom sucu priznao je razbojstvo u kladionicu nakon čega je Državno odvjetništvo povuklo zahtjev za pritvorom


Nakon dvije godine policija je od 31-godišnjeg muškarca iz Gračaca “izvukla” priznanje za pljačku kladionice “Stanleybet” na zadarskom predjelu Relja počinjenu 25. studenog 2009. nešto prije 20 sati.
– Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom kojeg se sumnjiči da je potkraj studenog 2009. godine, uporabom pištolja, počinio razbojništvo nad 26-godišnjom zaposlenicom kladionice u Zrinsko-frankopanskoj ulici u Zadru – izvijestili su iz Policijske uprave zadarske, napominjući kako je naoružani pljačkaš iz blagajne kladionice tada odnio pet tisuća kuna.
Inače, na službenim stranicama MUP-a pod rubrikom “građani istražitelji” već dvije godine stoje fotografije 31-godišnjaka uhvaćene objektivom nadzorne kamere, no kako neslužbeno doznajemo, to nije pomoglo u njegovu razotkrivanju, već je policija do njega došla preko tragova DNA koje je ostavio za sobom.
Muškarac je u ponedjeljak uhićen u Podgori nedaleko Makarske gdje trenutačno radi u ugostiteljstvu, a nakon provedenog kriminalističkog istraživanja u prostorijama zadarske policije, on je uz kaznenu prijavu zbog razbojstva priveden Istražnom sucu Županijskog suda u Zadru Vladimiru Mikolčeviću.
– Osumnjičenik za kazneno djelo razbojstva iz 2009. godine je saslušan i potom pušten jer je Državno odvjetništvo povuklo zahtjev za pritvorom – rekao je sudac Mikolčević napomenuvši kako će se odmah pristupiti podizanju optužnice jer istražne radnje nisu potrebne budući je osumnjičenik djelo priznao. Neslužbeno doznajemo kako se 31-godišnjak na pljačku odlučio zbog životnih okolnosti i neimaštine, te da je tim novcem podmirio dio svojih dugovanja.