Četvrtak, 16. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Zoranićeva Arkadija dobila čistu peticu!

Autor: Nenad Vertovšek

03.08.2013. 22:00
Zoranićeva Arkadija dobila čistu peticu!


Uz pedeset sati jezičnih vježbi, prilagođenih polaznicima po razini znanja, znanstveni dio i lektorat hrvatskoga jezika obogaćen je izvrsnim predavanjima akademika Josipa Bratulića, prof. dr. sc. Josipa Lisca i prof. dr. sc. Mile Mamića, kao i brojnim radionicama posvećenima glazbi, drami i filmu, uz dodatan izlet u Preko gdje su polaznici produbili znanje o etnološkoj i gastronomskoj ponudi širega zadarskog područja.
Podjelom svečanih diploma i zahvalnica u Domu hrvatske mladeži ovog je vikenda završila s radom tradicionalna Međunarodna ljetna škola hrvatskoga jezika, književnosti i kulture Odjela za kroatistiku i slavistiku Sveučilišta u Zadru. Ljetna škola održavala se šestu godinu zaredom i ovoga puta osposobljavala je 26 polaznika iz Hrvatske i inozemstva, od SAD-a i Europe do Australije. Završna večer bila je ugodno druženje i susret polaznika i njihovih profesora, lektora i volontera, koji su zajedno tijekom puna dva tjedna učili i podučavali ispravnu i tečnu uporabu hrvatskoga jezika u govorenju, čitanju i pisanju.
Osim toga, polaznici su se kroz pedeset sati jezičnih vježbi, prilagođenih polaznicima po razinama prethodnog znanja hrvatskoga jezika, upoznali i s više ostalih bitnih čimbenika hrvatskog jezičnog i kulturnog identiteta. Uz znanstveni dio i lektorat hrvatskog jezika, program je obogaćen popodnevnim radionicama posvećenima glazbi, drami, filmu i drugim područjima kroz koje su sudionici i šire upoznali hrvatsku kulturu. Na izletu u općinu Preko na licu mjesta upoznali su i doživjeli etnološku i gastronomsku ponudu sa šireg zadarskoga područja. Posebna zanimljivost i kvaliteta bila su i izvrsna predavanja akademika Josipa Bratulića, prof. dr. sc. Josipa Lisca i prof. dr. sc. Mile Mamića.