Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

‘GREŠKICA’ U BIOGRADU Pripremali proslavu za Oluju pa okrenuli zastave naopako!

03.08.2016. 22:00
‘GREŠKICA’ U BIOGRADU Pripremali proslavu za Oluju pa okrenuli zastave naopako!


Krivi smo i kvit. Čelične alke na zastavama za sajlu su se stavljale u crvenu, krivu stranu zastave, rekao je Ivan Knez
U glavnoj ulici u Biogradu na Moru, Ulici dr. Franje  Tuđmana, od hotela Bolero do raskrižja sa Splitskom ulicom, desetak  petometarskih hrvatskih zastava krivo je postavljeno na stupove javne  rasvjete. Postavili su ih na način da su ih okrenuli sasvim obrnuto.
– Tko jednom dođe u ovaj bogomdan hrvatski kraljevski grad u centru Dalmacije, uvijek se vraća, kazao je gradonačelnik Ivan Knez te nastavlja.– Govorim o trenutačno prijavljenih 14.000 gostiju ali i onim ljudima  dobre volje koji će se za godinu dana vratiti kako bi vidjeli je li se hrvatski stijeg vijori s ispravne ili neispravne strane, u svom će stilu  Knez.
Grad je, što se tiče stotina zastava obješenih o tijela javne rasvjete,  sasvim spreman za proslavu na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti,  Dana hrvatskih branitelja i 21. obljetnicu vojno-redarstvene akcije Oluja.
Sve bi bilo savršeno da nije tih desetak velikih zastava umjesto crven- bijeli-plavi okrenuto u plavo-bijeli-crveni. Sve manje zastave pravilno  vijore.
– Za postavljanje zastava zaduženo je komunalno poduzeće Bošana.  Međutim, nisu oni krivi, došlo je do zabune. Međutim, to nas ne opravdava, na ovoj neugodnosti u ime Grada i Bošane ispričavam se žiteljima Biograda i gostima, poručio je Knez.Pritom ističe kako su zastave okomito učvršćene uz stup javne rasvjete, kako se uslijed vjetra ne bi zamotavale oko stupa i uništavale.
– Krivi smo i kvit. Čelične alke na zastavama za sajlu su se stavljale u  crvenu, krivu stranu zastave. Da je javna rasvjeta na lijevoj stani ulice  bilo bi to u redu, ali je na desnoj i trebalo je alke stavljati u plavu stranu  zastave. Teško je to i objasniti, zato je i došlo do pogreške koju ćemo ispraviti, ističe Knez.
Večeras će se uz 30-ak tisuća posjetitelja uz dobru spizu, piće, vrhunsku zabavu, osvjetljene brodove i veličanstveni vatromet održati tradicionalna manifestacija “Biogradska noć 2016.”, spektakl posvećen Danu pobjede i Domovinske zahvalnosti.