Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Kreću akcije mjerenja šećera u krvi

Autor: Elza Radulić-Toman

03.09.2008. 22:00
Kreću akcije mjerenja  šećera u krvi


Najviše takvih akcija bit će u studenom, a u povodu Svjetskoga dana dijabetičara koji se obilježava 14. studenoga
Zadarska dijabetička udruga je poslije ljetne stanke već ovoga tjedna  započela s radom. Ova je  udruga, kako je poznato, jedna od najvrjednijih udruga  uopće, radi gotovo profesionalno i deseci Zadrana baš  njezinim volonterima mogu  zahvaliti što su dijabetes otkrili rano i počeli ga liječiti.
Predsjednik Zadarske dijabetičke udruge Serđo Mičić  sa svojim vrijednim volonterima priprema program rada  za predstojeće zimsko razodblje, kada će, između ostaloga, u mnogim zadarskim  radnim sredinama, ali i na  gradskim trgovima građanima  besplatno kontrolirati razinu  šećera u krvi. Najviše takvih  akcija bit će u studenom, a u  povodu Svjetskoga dana dijabetičara koji se obilježava  14. studenoga. U svakoj takvoj akciji, nažalost, uobičajeno je da se otkrije još novih  bolesnika, onih koji nisu ni  znali da imaju šećernu bolest,  koja može biti i vrlo teška  bolest, osobito ako se ne liječi.
Predsjednik udruge ističe  da volonteri rade u prostorijama udruge u Ulici Josipa  bana Jelačića broj 6. u konkretnim danima, kao što je to  bilo i proteklih godina. To je  prvoga, petnaestoga i dvadeset devetoga u mjesecu u jutarnjim satima od 9 do 12 sati,  te četvrtkom popodne od 15  do 18 sati. To je vrijeme kada  građani i brojni članovi udruge mogu doći i kontaktirati s  volonterima udruge, koji im  daju savjete i pomažu u liječenju te sve raširenije bolesti. Na području Zadra koji  pokriva ova udruga ima više  od šest i pol tisuća oboljelih  od dijabetesa.