Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Novi igrači donose prevagu već protiv Sesveta?

Autor: Šime Ćurko

03.09.2008. 22:00
Novi igrači donose prevagu već protiv Sesveta?

Foto: Sebastian GOVORČIN



Uobičajenog upoznavanja nije bilo. Dalibor Zebić tri je nova igrača u svojoj momčadi igračima je predstavio u dvije rečenice:
– Imamo tri nova igrača. Ima će te vremena upoznati ih – bilo je sve od Zebić. Trojac u sastavu Ivan Bačak, Marin Ljubičić i Bruno Šiklić od prekjučer trenira s novim suigračima. Četvrto pojačanje, po imenu Vladimir Sladojević, a po ulozi u momčadi napadač na Stanovima bi trebao doći za najviše dan-dna. Uobičajeno suzdražan kad je riječ o novim igračima Zebić je rekao što misli o Sladojeviću.
– Dok ne dođe na trening neću ništa govoriti.
Bez Terkeša 15-ak dana
Kratko, jasno i – realno. Zebić je zato mogao reći što misli o Ljubičiću, Bačku i Škikliću.
– Za sada mogu reći samo to da očekujem da se što prije uklope u trening, a time i u našu momčad. Imamo relativno dovoljno vremena, a to je desetak dana do sljedeće utakmice s Croatiom Sesvete. Odigrat ćemo jednu trening utakmicu u subotu s Arbansima u kojoj ćemo moći bolje vidjeti što od novih igrača možemo očekivati.
Dodao je potom Zebić i poneku konkretniju rečenicu o novacima u svojoj momčadi.
– Ljubičić je igrao dosta u Hajduku, ima čvrstinu i beskompromisan je te vjerujem da će nam dobro doći u sredini terena. Bačka nisam puno gledao, ali bit će osvježenje na desnoj strani, ali i u napadu gdje se također dosta dobro snalazi. Budući da Terkeša neće biti 15-ak dana za sada o Bačku razmišljam isključivo kao o napadaču. O Šikliću ne znamo puno, ali po svim pokazateljima trebao bi nam biti pojačanje u obrani gdje smo i inače tanki s igračkim fondom.
Šiklićev povratak iz Bugarske
Bruno Škilić (1979.), za razliku od svog brata Ronalda, koji je nosio dres Šibenika i Slaven Belupa, nikad nije igrao u Prvoj HNL. Škilić, koji je nogomet počeo igrati u Trešnjevci, osim za matični klub u Hrvatskoj je igrao za Lokomotivu, Koprivnicu i Segestu. Nakon toga otišao je bugarski prvoligaš Vihren Sandanski, imao epizodu u Indoneziji da bi za povratak u Hrvatsku odabrao Zadar. Njegovo mjesto u momčadi je obrana.
– Moj je glavni cilj pomoći Zadru u pomicanju s pozicije u kojoj se našao, a na kojoj mu nije mjesto. Isto tako vjerujem da svojim iskustvom mogu pomoći u afirmaciji mladih igrača – rekao je Šiklić koji bi mogao u momčad već protiv Croatije budući da Parmaković ima tri žuta kartona.
Bačku najdraži desni bok
Ivan Bačak (1987.) jedan je od brojnih koji su pokušali u Hajduku, ali pravu afirmaciju u “bilom” dresu nikad nisu dostigli. Uobičajani put većine mladih igrača na Poljudu su razno-razne posudbe. Neki se na kraju ipak dokopaju najdražeg dresa, a većina ostalih krene u drugom smjeru. Bačka je Hajduk najprije poslao u Mosor, onda u Kamen Ingrad dok su Veličani igrali u Prvoj HNL, pa opet u Mosor. Na kraju Bačka je nogometni put odveo na Stanove.
– Za Zadar je najviše presudilo to što je momčad u Prvoj HNL. Najviše mogu dati na desnom boku. Napad? Igrao sam na tom mjestu u Mosoru, ali to je ipak niži rang i ne znam koliko to može biti mjerilo za Zadar – poručio je Bačak, svojevremeno mladi hrvatski reprezentativac.
Ljubičić očekuje peto mjesto
Marin Ljubičić (1988.), kako kaže, odigrao je 40-ak utakmica za Hajduk s kojim se ovih dana i formalno rastao. Raskinuo je ugovor sa Splićanima i potpisao četvrogodišnji za Zadar. Ovaj rođeni Imoćanin nogomet je počeo igrati u Neretvi, da bi potom sedam godina proveo u Hajduku. Iako su i njegova i Hajdukova očekivanja od međusobne suradnje bila velika ovo ljeto sve je završilo. Ljubičić kaže da se više nije vidio u momčadi nakon dolaska igrača iz drugih sredina koji su ga gurnuli u drugi plan. U Zadru će mu najviše nedostajati – Torcida.
– Najviše me raduje što Zadar ima mladu momčad, a to znači da ima dosta igrača željnih dokazivanja. Zadar me tražio, a ja sam se, nakon što u Hajduku nisam bio u prvom planu, želio osamostaliti i zato sam došao. Vjerujem da će Zadar na kraju sezone biti najmanje peti – poručuje Ljubičić.


Tomasov i Ježina love EP
Marin Tomasov i Antonio Ježina u Tuhelju se s mladom reprezentacijom pripremaju za dvije posljednje utakmice u kvalifikacijskoj skupini za odlazak na Europsko prvenstvo. Hrvatsku sutra i u utorak, 9. rujna u Varaždinu očekuju nastupi protiv Albanije i Italije. S dvije pobjede Hrvatska sigurno ulazi u krug 14 reprezentacija (10 pobjednika skupina i četiri najbolje dugoplasirane reprezentacije) koje će u dodatnom, razigravnju (dvije utakmice) dati sedam reprezentacija za EP 2009. u Švedskog. Nastup oba Zadrana protiv Albanije je pod upitnikom jer Tomasov ima problema s istegnućem mišića, a kad je riječ o Ježini nije sigurno hoće li izboriti “jedinicu” pored Ivana Kelave iz Dinama i Slivija Rodića iz Slaven Belupa.