Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Treba strpljenja za ovako mladu momčad

Autor:

03.09.2009. 22:00
Treba strpljenja za ovako mladu momčad

Foto: Sebastian GOVORČIN



Ove sezone u Borik-Puntamici je dosta novih i vrlo mladih igrača. Njihov potencijal je neupitan i sigurno ćemo izgledati svježije nego prijašnjih sezona – smatra Plantak
Iza košarkaša Borik-Puntamike je skoro mjesec dana priprema u kojima su prošli onaj uvodni i onaj najteži bazični dio. Trenutačno su u posljednjem, trećem dijelu pripremnog programa u kojem će odigrati čitav niz pripremnih utakmica. Premijerne nastupe imali su u subotu i utorak kada su u sklopu sudačkog seminara u Vodicama odigrali utakmice s Čakovcem i Trogirom. Trener Plantak konstatirao je zadovoljstvo nakon tih utakmica, ali bilo je i ozljeda što su uvijek najgore situacije za trenerski posao.
– Krajem prošlog tjedna završili smo s bazičnim dijelom priprema i mogu biti vrlo zadovoljan kako su igrači odreagirali na sve zahtjeve te im je angažman bio na visini. Odigrali smo i te prve pripremne utakmice i to u subotu protiv A-2 ligaša Čakovca (81:38) u kojoj su igrali svi osim Tea Petanija koji je imao virozu, a u utorak smo pobijedili Trogir (80:72) i to bez Ive Ivanova i Ante Devića, koji su se nažalost ozlijedili – kazat će Plantak koji je već u ovako ranoj fazi morao biti suočen s ozljedama ponajboljih igrača.
– Ivanov je zadobio uganuće zgloba i bit će izvan terena od dva do tri tjedna. Ta ozljeda je bila mehaničke prirode i morat ćemo se nastaviti u ovom razdoblju pripremati bez njega i čekati njegov što brži oporavak. S Devićem je nešto lakša situacija, jer je on rasjekao prst koji treba čekati da zaraste što ne bi trebalo biti vremenski dugo.
Plantak se osvrnuo i na očekivanja u novoj sezoni koja počinje za mjesec dana.
– Ove sezone u Borik-Puntamici je dosta novih i vrlo mladih igrača. Njihov potencijal je neupitan i sigurno ćemo izgledati svježije nego prijašnjih sezona. Međutim, uz mladost dolaze i negativne nuspojave kao što su neiskustvo, velike amplitude u igrama i treba imati malo kredita prema ovoj skupini mladih momaka koji će ove sezone braniti boje Borik-Puntamike. Moje predviđanje je da ćemo ući u pravi optimum tamo iza Nove godine i ne bih htio da im itko stavlja neko teško breme na leđa. Treba imati strpljenja i nadam se da će uz ovaj kvalitetan rad koji su imali do sada i uz određenu dozu sreće uspjeti održati klub tamo gdje se nalazi već godinama.
Ambicije su znači slične kao i prošlih sezona? Ostanak, a ako se bude moglo, pokušati se ugurati među najbolja četiri?
– Tako je. Naš osnovni cilj je osiguranje nastupa u A-1 ligi i sljedeće godine i mislim da više od toga ne treba stavljati pred ove mlade momke. Normalno, ako nam se ukaže prilika za korak više, plasman u Ligu za prvaka da nećemo stajati skrštenih ruku. Ipak treba malo vremena da sjedne sve na svoje mjesto i strpljenje će biti naša jedina želja kroz prva tri mjeseca nove sezone.