Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Odškrinimo vrata Bukovice

Autor: Ante Vidović

20.08.2013. 22:00
Odškrinimo vrata Bukovice

Foto: Adam VIDAS



Zavičajni klub “Janko Mitrović” iz Zelengrada organizira tradicionalne manifestacije Odškrinimo vrata Bukovice 4. prisnac fest Zelengrad u subotu s početkom u 16 sati u Zelengradu.
U sklopu manifestacije predviđena su razna događanja: izložba slika “Putevima masline”, okrugli stol na temu “U potragu za izgubljenim jelima Zadarske županije”, natjecanje u pripremanju bukovačkog prisnaca, degustacija izvorne zdrave hrane bukovačkog kraja, olimpijada starih sportova, obilježavanje 12. obljetnice Zavičajnog kluba “Janko Mitrović” Zelengrad te bogat zabavni program.
Zavičajni klub “Janko Mitrović” iz Zelengrada je udruga koja nastoji sačuvati običaje bukovačkog i ravnokotarskog kraja organizirajući razne kulturne i sportske manifestacije. Kao i uvijek do sada peći će se bukovački bik na ražnju i kuhati gulaš od divljači te vara, sve besplatno za posjetitelje. Posjetiteljima će biti interesantne i tradicionalne igre: nogomet na ledini, buće, kamena s ramena, natjecanje u ispijanju rešeta vina, potraga za pršutom, alka u karioli i druge. Promovirat će se prva generacija majstora bukovačkog prisnaca. Uz to prezentirat će se tradicionalan način pripremanja bukovačkog prisnaca. Kraj večeri najavljen je za 20 sati kada će biti proglašenje pobjednika u pripremanju bukovačkog prisnaca, dodjela nagrada pobjednicima te podjela priznanja svim sudionicima manifestacije, dodjela nagrada pobjednicima tradicionalnih igara.