Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Psihološki nam postaje sve teže

Autor: Andrija Dešpoja

03.09.2012. 22:00
Psihološki nam postaje sve teže


Trener nas stalno upozorava da moramo biti bolji, agresivniji, žustriji. Na tom planu moramo napraviti određene pomake – kazao je Prahić
Nakon sedam kola  HNL-a nogometaši Zadra su uzeli  mršava četiri boda, a tek su triput  poraženi napuštali travnjake. Bez  pobjeda se ne može planirati ostanak u ligi, što je najbolje potvrdila blijeda izvedba kontra Istre  u subotu. Puljani su se definitivno  nametnuli u 90 minuta kao bolji  protivnik, no nisu iskoristili sve  ono loše u momčadi Zadra koji su  uspjeli u smiraju utakmice doći do  izjednačujućeg pogotka. Slično  razmišlja i Varaždinac Igor Prahić,  stoper Zadra.
Bod je na kraju postao kao  pobjeda s obzirom kako su momci u plavom izgledali u ovoj utakmici.
– Trebamo itekako biti zadovoljni s osvojenim bodom, jer  Istra se dobro postavila. Zabili su  rani gol te su se nakon toga  pametno povukli. Nismo imali  odgovor nakon primljenog gola,  nikako nismo uspijevali povezati  naše redove te praktički nismo  odigrali suvislu akciju sve do  pred kraj utakmice. Ipak smo u  tim završnim trenucima uspjeli  doći do gola što smatram srećom  s obzirom na našu igru koja je  bila ispod svake kritike.
Bolje u gostima
Situacija na ljestvici ne ulijeva sigurnost pred nastavak prvenstva. Stječe se dojam da  lakše igrate u gostima nego na  Stanovima. Je li možda sljedeće  gostovanje u Parku mladeži prilika za prvu pobjedu?
– Psihološki nam nakon sedam kola bez pobjeda postaje  sve teže. Zato nam i gostujuće  utakmice sigurno više leže, jer  imamo manje pritiska, a i odgovara nam igra na kontranapade. Iako je Split jaka  momčad, posebno na svom terenu, mislim da imamo dobru  priliku iznenaditi ih. Ne smijemo očajavati, već nastaviti s  treninzima i pripremama. Imamo tjedan dana stanke od utakmica, i to nam je idealno došlo  za ispravak svih loših stvari koje  nam se evidentno događaju. A  onda pokušati napraviti rezultat  u Splitu, nakon čega slijede dvije možda najvažnije domaće  utakmice u jesenskom dijelu,  protiv Intera i Zagreba.
Prostora za napredak, ili bolje  reći popravak u igri sigurno  ima. Protiv Istre ste djelovali  uspavano, bezidejno.
– Ne znam koji je razlog tome.  Trener nas stalno upozorava da  moramo biti bolji, agresivniji,  žustriji. Na tom planu moramo  napraviti određene pomake. Nedostaje nam krvi i žestine, premlaki smo u duelima, a bez toga  nema pobjeda.
Četiri utopljenika
Stanje na ljestvici je takvo da  su četiri kluba: Zadar, Zagreb,  Inter i Cibalia prizemljeni na  dnu. Treba li u tim klubovima  tražiti one koji će na kraju sezone napustiti elitni hrvatski nogometni rang?
– Mislim da je još prerano  donositi zaključke o tome. Jer  još svi ti klubovi s dvije do tri  pobjede mogu uhvatiti priključak s ostalima. Liga će biti  ove sezone puno zanimljivija nego prijašnjih, jer je zgusnuta  kvaliteta te ne treba nikoga otpisivati u ovako ranoj fazi. No,  definitivno mi s ova tri navedena  kluba imamo najveće probleme.  Zato će naša dva domaća dvoboja kontra Intera i Zagreba biti  ključna u tom pogledu. S pobjedama nad njima uspjeli bi napraviti veliki posao – zaključio je  Prahić.