Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Održan 37. katehetski dan Zadarske nadbiskupije

Autor: Ante Rogić

03.09.2013. 22:00
Održan 37. katehetski dan Zadarske nadbiskupije

Foto: Zvonko KUCELIN



U župi Uznesenja BDM na Belafuži u Zadru jučer je održan 37. katehetski dan Zadarske nadbiskupije. Susret koji okuplja svećenike, redovništvo, bogoslove, vjeroučitelje i župne katehete nadbiskupije počeo je misnim slavljem koje je predvodio zadarski nadbiskup Želimir Puljić.
Okupljeni su se po završetku svete mise spustili u kriptu gdje je mons. Puljić uputio pozdravnu riječ sudionicima. Nadbiskup je pozdravio ponajprije dvojicu mladomisnika, a potom i sve ostale koji rade na katehetskom polju. Najavio je nekoliko važnih događaja koji su pred nama, poput Dana Ivana Pavla II., koji će se održati u studenome. Pozvao je sve okupljene da se u što većem broju odazovu na proglašenje blaženim Miroslava Bulešića.
Nakon nadbiskupovih riječi predavanje na temu Srcem vjerovati, ustima ispovijedati održao je prof. dr. don Ivan Bodrožić. On se osvrnuo na riječi iz Rim 10,10 te je sudionicima susreta govorio o povezanosti sadržaja i čina vjere, otkriti sadržaj vjere koji se ispovijeda, slavi, živi i moli i razmišljati o samom činu vjere.
– Danas živimo u svijetu u kojem prevladava formalizam, da se čin vjere samo zadovolji, bez sadržaja. Prevladava relativizam, ne postoji istinski sadržaj u koji treba vjerovati. Privatno mišljenje se uzdiže na rang neke istine, kazao je dr. Bodrožić istaknuvši kako ono što netko vjeruje nije čin vjere.
– Danas se u svijetu pravdamo time kako svatko ima pravo vjerovati što hoće, no to nije vjera. Trebamo si, zapravo postaviti pitanje koliko mi vjerujemo, kazao je, među ostalim, dr. Bodrožić.