Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Prošla vlast ostavila 13 milijuna kuna duga

Autor: Ante Vidović

03.09.2013. 22:00
Prošla vlast ostavila 13 milijuna kuna duga

Foto: Adam VIDAS



Dugovanja u iznosu od trinaest milijuna kuna i nenaplaćena potraživanja od šest milijuna kuna odraz je financijskog stanja koje im je bivša općinska vlast ostavili u naslijeđe mladoj ekipi načelniku Andri Magiću i donačelniku Krešimiru Ćosiću.
Da stvar bude gora, od šest milijuna kuna koje Općina Pašman traži od drugih realno je naplativa jedva jedna trećina. Očigledno je kako Magića i Ćosića čeka neizvjesno razdoblje u kojem će trebati dobro paziti na svaku kuni iz općinskog proračuna.
– Nas su dočekali neki računi koji su trebali prije biti riješeni, poput šest zaostalih rata za kamion za odvoz smeća. Situacija je teška i ponašamo se maksimalno racionalno. Trebamo dobro paziti na svaku kunu iz općinskog proračuna. U razgovorima smo s vjerovnicima s kojima dogovaramo dinamiku plaćanja dugovanja i pokušavamo naplatiti što više potraživanja. Apeliram na stanovnike općine da uredno podmiruju obveze prema općini upravo zbog toga jer je stanje ozbiljno, ističe načelnik Magić.
Za Magića i njegova zamjenika Krešimira Ćosića presudno na Pašmanu jest rješavanje pitanja zemljišta, konkretno katastarska izmjera i knjiženje u zemljišne knjige. Tek kada se riješi pitanje zemljišta može se razmišljati o razvojnim projektima, kao što je Južni Pašman i drugi. S projektima bi došli i novci, a i vlasnicima zemljišta omogućila prodaja.
– Trenutačno referenti sa suda u Zadru dolaze samo jednom tjedno u našu općinu. Po nama je to nedovoljno i ovom dinamikom mi s cijelim poslom ne bismo bili gotovi za dvadeset godina.