Renato Kraljev zaigrao - za sebe

Slika korisnika admin
griblja_1
Vedran SITNICA
Renatovo umijeće došli su pozdraviti i dožupan Đani Bunja kao i predsjednik Gospodarske komore Dario Jurin

Renato Kraljev proslavljeni zadarski kuhar, predsjednik ovdašnjeg Udruženja kuhara, dobitnik niza priznanja među kojim lanjskog - Kuhar godine u akciji Čovjek ključ uspjeha u turizmu Hrvatske turističke zajednice, odvažio se na novi korak i obilježio to u društvu prijatelja, poznanika i štovatelja svog zanata.

 Kraljev je nakon karijere i rada za druge odlučio okrenuti ploču i otvoriti vlastiti posao uzevši jedan od najimpresivnijih objekata u Zadarskoj županiji - Konobu Griblja u Sukošanu u zakup. Okupivši ekipu kolega na putu je koji neće biti lak, ali s adutima je "Renatove spize" u kojoj Zadrani već prepoznaju onaj čaroban spoj tradicije i "odškolovane" kreativnosti. Tako je bilo i na otvaranju s paštetama, čičvardom sa sipom, kozicama u povrću s fužima, škampima na brudet s palentom zapečenom u siru, pašta-fažolom, pašticadom, grdobinom u bijelom vinu i grilanom povrću, teletinom pod pekom, spomenimo tek neke od ponuđenih delicija, ne navodeći im ni puni naziv ni sve čarobne sastojke. Uživali su u večeri i brojni predstavnici javnog, političkog i gospodarskog života, ali prije svega ljubitelji dobre spize i lijepe atmosfere. Da se Renata prepoznaje kazao nam je i sam, a radost nije krio ni direktor TZ Sukošana Nikola Milošević, jer već sutradan sudionici poslovne radionice By Croatia, njih 100-tinjak među kojima 30-ak stranih autobuserskih agencija, imali su ovdje lijepu gastro večer.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno