Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Bog pomaže i u sumnjama

03.10.2010. 22:00
Bog pomaže i u sumnjama


Misnim slavljem koje je u crkvi Sv. Marije u Zadru jučer predvodio fra Alojzije Duvnjak, završena je proslava 40. obljetnice povratka benediktinki iz Nadbiskupskog sjemeništa “Zmajević” u Samostan Sv. Marije. Na kraju euharistije otpjevan je svečani “Tebe Boga hvalimo”, kao zahvala za sve milosti i darove koje je Bog po zadarskim koludricama iskazao na dobro Crkve i naroda.
– Ova sveta misa je zahvalnica Bogu za sve milosti koje nam je darovao, za svu ljubav i pratnju Oca nebeskoga, osobito u teškim ratnim i poratnim danima, kazao je fra Alojzije na početku svete mise.
Predvoditelj misnog slavlja govorio je o potrebi žive vjere, jer, kako ističe, s Božjom pomoći dobivamo stalnu i postojanu vjeru, premda prolazimo kroz mnoge sumnje i pitanja. Kako je rekao fra Alojzije, sveci su ponekad u sebi doživljavali odsutnost Boga, ali su činili velike stvari potaknuti Božjim darovima i milošću.
– U našim životima i životima sestara sigurno ima i sumnji, ali Bog nam pomaže. On nas uvijek prati i tješi… Bog nam daje vjeru koju iz dana u dan živimo. U svom životu, životu Božjega naroda i ove redovničke zajednice, možemo otkriti Božju prisutnost i zaštitu Isusa i Blažene Djevice Marije, naše Kraljice, zaključio je fra Alojzije Duvnjak, svećenik iz Samostana Sv. Mihovila u Zadru.