Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Provaljeno u trgovine “Toni 6” i “Toni-Diklo”

03.10.2010. 22:00
Provaljeno u trgovine “Toni 6” i “Toni-Diklo”


Pod okriljem noći sa subote na nedjelju nepoznati je počinitelj provalio u trgovinu “Toni 6” u mjestu Tribanj-Šibuljine kod Starigrada. Lopov je iz trgovine odnio raznu robu koje će se vrijednost utvrditi po inventuri, a slijedi mu kaznena prijava. Tijekom iste noći provaljeno je i u trgovinu “Toni-Diklo” na Krešimirovoj obali u Zadru. Kradljivac je iz trgovine odnio razne cigarete i više boca alkoholnog pića čime je 33-godišnju vlasnicu oštetio za gotovo 1.500 kuna. Slijedi mu kaznena prijava.
Iz školske dvorane ukraden IPod
Zadarska policija u petak je zaprimila dojavu o krađi IPOD-a. Uređaj je ukraden iz nezaključane svlačionice školske dvorane, a vlasniku je pričinjena šteta od 1.400 kuna. Protiv nepoznatog počinitelja slijedi kaznena prijava.
Glumili invalide i prosjačili
Zbog prosjačenja ispred trgovačkih centara „Plodine” i „Kaufland” zadarska je policija u subotu u večernjim satima uhitila i kazneno prijavila 41-godišnju ženu i 24-godišnjeg mladića. I muškarac i žena koristili su se medicinskim pomagalima pretvarajući se da su invalidi. Protiv oboje počinitelja slijedi optužni prijedlog.
Uhićena trojica “dugoprstića”
Zadarska policija kazneno je prijavila trojicu kradljivaca u dobi od 20, 46 i 47 godina. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja za 20-godišnjaka je utvrđena osnovana sumnja da je u nedjelju 16-godišnjakinju ukrao mobitel zbog čega mu slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu za mladež. Dvojica starijih “dugoprstića” zaradili su kaznene prijave i to 46-godišnjak jer je početkom rujna ove godine u dva navrata s gradilišta u Zadru Ulica akcije Maslenica ukrao 42 komada drvenih euro-paleta u vlasništvu poduzeća “Reiter” d.o.o. iz Zagreba. Godinu dana starijem muškarcu utvrđena je osnovana sumnja da je u svibnju ove godine s terase kafića „Sokolar” u Privlaci ukrao stol i četiri stolice.
Kod 22-godišnjaka pronašli 15,8 grama “trave”
Zbog zloporabe opojne droge zadarska je policija podnijela kaznenu prijavu protiv 22-godišnjaka iz Preko na otoku Ugljanu. Njemu je, naime, temeljem naloga dežurnog istražnog suca u Zadru u subotu prijepodne pretražena obiteljska kuća gdje je pronađeno 15,8 grama marihuane.