Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Šahisti Zadra i dalje u igri za Prvu ligu

03.10.2011. 22:00
Šahisti Zadra i dalje u igri za Prvu ligu


U zadnja tri kola mi imamo daleko lakši raspored. Svi teški mečevi su iza nas – kaže Ivan Jakić, kapetan Zadra


Kapetani ŠK Zadar Ivan Jakić i privlačkog ŠK Sv. Vida Ferdo Martinović nisu skrivali zadovoljstvo nakon završenog drugog dijela Druge šahovske lige Jug koje se igralo tijekom vikenda u Petrčanima. Šahisti Zadra i dalje su u igri za prvo mjesto, koje vodi u kvalifikacije za tako željenu Prvu ligu, a Privlačani su praktično osigurali opstanak.
Zadar nakon šest odigranih kola ima jedanaest meč bodova. U tri kola koja su igrali na domaćem terenu pobijedili su u dva meča šahiste Makarske i Omiša, a igrali neriješeno protiv A1 iz Splita, izravnog konkurenta za prvo mjesto. Zadrani su protiv Splićana pokazali nadmoć u gornjem domu gdje su uknjižili tri jedinice. Čelne igrače nisu slijedili igrači na zadnje tri ploče koji su izgubili. Obje momčadi sada imaju jednak broj meč bodova, ali su po prvom dodatnom kriteriji splitski šahisti bolji. Međutim, kapetan Ivan Jakić vjeruje u ponovni uspjeh momčadi koje vodi. Podsjetimo da je Zadar i lani bio pobjednik Druge lige – jug.
– U zadnja tri kola mi imamo daleko lakši raspored. Svi teški mečevi su iza nas. A1 igra protiv dvije jake ekipe, Makarske i Mornara. Nije nerealno za očekivati da se na jednoj od njih poskliznu, što bi nama omogućilo prelazak u vodstvo, kaže Jakić.
I Ferdo Martinović ima razloga za zadovoljstvo jer je njegova momčad praktično osigurala nastup u Drugoj ligi i sljedeću godinu. Šahisti Sv. Vida furiozno su odigrali u šestom kolu gdje su deklasirali Makarane 5:1 i na svoj bodovni konto uknjižili nova dva meč boda. Sada ih imaju pet.
– Naše šanse za opstanak su se povećale i realno je za očekivati da ćemo u tome uspjeti, kaže Martinović.
Nastavak druge lige je krajem ovoga mjeseca u Makarskoj.