Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Žena skočila sa zgrade

03.10.2011. 22:00
Žena skočila sa zgrade


Nešto prije 12 sati zadarska je policija zaprimila dojavu o padu ženske osobe sa zgrade na Putu Murvice, nasuprot Vatrogasnog doma. No, ubrzo se pokazalo kako je 43-godišnja žena iz još uvijek nerazjašnjenih razloga počinila suicid. Učinila je to naočigled četvorice ličilaca koji su u stanu na petom katu susjedne zgrade u tom trenutku marendali.
– Sjedili smo, marendali i nešto onako usput čavrljali kada je jedan kolega primijetio ženu na krovu susjedne zgrade. Hodala je najprije u jednom pravcu i pogledavala preko ruba dolje, a onda u drugom. U jednom trenutku zapela je za nekakav kabel, a moj kolega rekao je da sve to njemu ne “miriše” na dobro. Žena je tada prišla rubu krova, odložila odjevni predmet koji je imala preko ruke, prekrižila se, a potom samo raširila ruke i pustila se s ruba zgrade – ispričao nam je očevidac iz Zaprešića još vidno potresen nemilim prizorom.
Dodao je kako su, naslutivši ženinu namjeru, i on i trojica njegovih kolega povikali da to ne čini, no da ih jednostavno ona nije poslušala, niti se obazirala na okolinu.
Netom prije nego se odlučila okončati svoj život, žena je bila u obližnjoj trgovini gdje je trgovkinja primijetila kako je loše raspoložena. Usput joj je dobacila “što nismo danas baš nešto od volje”, no nije joj ništa odgovorila iako je inače bila pričljiva i susretljiva.
Od mnoštva okupljenih stanara iz susjednih zgrada koji su u nevjerici promatrali policijski očevid moglo se čuti kako je nesretna žena inače živjela u Bibinjama, a u zgradi s čijeg je krova odlučila otići u smrt, da je živjela njezina majka kojoj je često dolazila u posjet.
– Ne mogu vjerovati da se ovo dogodilo. Bila je uvijek fina, imala je dvoje već odrasle djece, skladan brak. Obitelj im nije oskudijevala ni u čemu da bi čovjek pomislio kako se na nemili čin odlučila pritisnuta financijskim problemima – ispričala je stanarka zgrade na Putu Murvice.
Policija još uvijek utvrđuje okolnosti nemilog događaja koji je ostavio u šoku kako stanare okolnih zgrada, tako i slučajne prolaznike koji su jučer oko podneva prolazili Putom Murvice.