Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Brončane Filipović i Mitrović, odlični Mrvičić izborio SP

Autor: Šime Ćurko

03.10.2012. 22:00
Brončane Filipović i Mitrović, odlični Mrvičić izborio SP


Rijeka (Centar Zamet) je ove godine bila domaćin Croatia opena, vrlo jakog karate turnira A kategorije za kadete, juniore, mlađe juniore, seniore kao i za mlađe uzraste. Nastupilo je 1.340 natjecatelja iz 18 zemalja, među kojima je bilo i četvero članova Karate kluba B iz Biograda na Moru. Najbolje rezultate ostvarile su Viktorija Filipović i Petra Mitrović koje su kući donijele brončana odličja. Mitrović je u konkurenciji mlađih kadetkinja (-55 kg) krenula odlično da bi u dugim borbama “zaspala” što su njene protivnice iskoristile za poentiranje. Ipak, medalja Petri nije pobjegla baš kao ni Viktoriji Filipović u kategoriji učenica (+44 kg). U borbama uglavnom s višim i težim djevojkama Viktorija se znala postaviti čvrsto što joj se na kraju isplatilo. Bez medalja ostala su druga dvojica članova biogradskog kluba. Žarko Pedisić (učenici – 46 kg) te Mateo Mitrović (učenici – 30 kg) zauzeli su četvrta mjesta u svojim kategorijama. Posebno zadovoljan može biti osmogodišnji Mitrović koji se natjecao sa 2-3 godine starijim protivnicima. Mitrović je od četiri borbe pobijedio dvije i kroz repasaž stigao do odličnog 4. mjesta.
U Rijeci su nastupili Ante Mrvičić (Hrvatski dragovoljac) i Danil Domdjoni (Ipon), nekadašnji članovi biogradskog kluba. Mrvičić je u mlađim seniorima (+78 kg) bio zlatni nakon što je sve borbe odradio izuzetno dobro s visokim rezultatima. Bila je to prezentacija bacanja, čišćenja i zakucavanje protivnika te poentiranje nožnim tehnikama. Prvo je pobijedio Mađara (8:0), zatim Slovaka (7:0), u polufinalu protiv reprezentativca BiH (6:0) te u finalu protiv Slovaka, trećeplasiranog na posljedenjem Svjetskom prvenstvu, slavio sa 6:0. Mrvičića je potom čekao nastup u konkurenciji seniora gdje je u kategoriji do 84 kg došao do finala. Prethodno je u prvom kolu pobijedio Slovaka na preglašavanje – jednoglasno. U drugom kolu bio je bolji od mađarskog predstavnika (3:0) čisćenjem i zakucavanjem, a u trećem kolu stigla je pobjeda protiv srpskog reprezentativca na preglašavenje (3:3) – jednoglasno. U finalu se Mrvičić susreo sa Slobodanom Bitevićem iz Srbije, svjetski i europski prvak. Bitević je pobijedio 2:0 nakon što je Biograđanin prije toga imao sedam borbi iz kojih je osim kao pobjednik izašao i s ozljedom pete. Mrvičića 6./7. listopada očekuje Prvenstvo Mediterana, a u studenome (21. – 25.) slijedi vrhunac sezone, Svjetsko seniorsko prvenstvo u Parizu.
Neprikosnovenost u seniorskoj kategoriji do 60 kg potvrdio je Danil Damdjoni koji je u finalu pobijedio Loranda Kapdepa iz Srbije. Konačno, Hrvatska je reprezentacija sa 168 medalja (44+49+75) uvjerljivo najbolja nacija na natjecanju koje je bilo najvažnija provjera prije skorašnjeg SP-a.