Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Badurina i Lisica optuženi radi neisplate plaća radnicama

03.10.2013. 22:00
Badurina i Lisica optuženi radi neisplate plaća radnicama


Lisica i Badurina najprije su pokušali 76 radnica odjaviti s “mirovinskog” i vratiti u Adriju d.d. Kad im to nije uspjelo, oglušili su se na zakonske odredbe i umjesto da isplate plaće i davanja za radnice, taj su novac zadržali za svoju tvrtku, stoji između ostalog u optužnici Općinskog državnog odvjetništva
Protiv poduzetnika Jadranka Lisice Jadre i njegova poslovnog partnera Nevena Badurine, koji nosi laskavu titulu “hrvatski kralj inćuna”, Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podignulo je optužnicu.
Tužiteljstvo ih tereti za malverzacije u gospodarskom poslovanju na štetu 76 radnica Adrije. Optužnicu još treba potvrditi Optužno vijeće Općinskog suda u Zadru, a spis Adria dodijeljen je sutkinji Sandri Radanović.
Državno odvjetništvo prijavu protiv Lisice i Badurine zaprimilo je još početkom ove godine. Kako je to utvrdio Državni inspektorat ali i Porezna uprava zadarska, njih su dvojica, suprotno potpisanom ugovoru o zakupu Adrije i preuzetom kolektivnom ugovoru za sve zaposlene, početkom prosinca 2012. godine odjavili 76 radnica s Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje te ih ponovno prijavili kao zaposlenice Adrije d. d. Riječ je o radnicama s područja Benkovca i Knina za koje su Lisica i Badurina donijeli i aneks ugovoru te ga jednostrano potpisali.