Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Čudo je da sam izdržao tih 25 minuta

Autor: Šime Ćurko

03.11.2008. 23:00
Čudo je da sam izdržao tih 25 minuta

Foto: Vedran SITNICA



U ovakvom zdravstevnom stanju nisam ni mogao više odigrati, čak i ovo malo što sam do sada odradio za mene je previše – kaže Batur
Marin Batur prije utakmice sa Slaven Belupom odigrao je tek osam minuta u Prvoj HNL ove sezone. Protiv Rijeke u Kupu ušao je u igru u 61. minuti i bio na terenu do isteka 120. minute. U trećoj seriji jedanaesteraca Batur je pucao ravno u Radmana koji je tom, te kasnijom obranom Parmakoviću, gurnuo Rijeku u četvrtfinale. No, nije trebalo dugo čekati na Baturovo iskupljenje, nakon dvojbenog prekršaja nad Marinom Ljubičićem, Batur je s 20 metara iz slobodnog udarca pogodio gornji lijevi kut do tada nesavladivog Slivija Rodića.
– Čim je označen prekršaj Tomasov mi je gurnuo loptu i rekao da ja pucam. Dogovorili smo se da mi on namjesti loptu i preskoči je, a da ja pucam. Vjerujem da je Rodić očekivao da će Tomasov izvesti slobodnjak. Potegnuo sam, gađao sam vratarev lijevi kut i pogodio. Uh, presretan sam zbog tog gola, ne znam kako bismo se osjećali da smo nakon pobjede protiv Hajduka i dobre igre s Rijekom izgubili od Slavena – ističe Batur koji je i u klubovima za koje je ranije nastupao znao pokazati koliko ima precizan i jak udarac u prekidima.
Bod (ni)je dobar
– Bilo je i prije Zadra golova iz slobodnih udaraca, premda nisam svagje imao puno prilike. U Šibeniku je, primjerice, izvođač uglavnom bio Dražan Gović, a imao je Šibenik tada još nekoliko jako dobrih izvođača.
Poput većine mu suigrača, Batur dvoji koju konačnu ocjenu dati utakmici s Koprivničanima.
– U nekim drugim okolnostima, a to bi značilo da imamo veću bodovnu zalihu, bod s ovako jakim Slavenom nije neuspjeh, baš kao što nije neuspjeh kad se zna da smo do dvije minute prije kraja imali negativan rezultat. No, kad pogledamo što smo sve promašili možemo žaliti za dva izgubljena boda. Šteta i što gol nismo postigli barem pet minuta ranije, jer da jesmo vjerujem da bismo na kraju pobijedili. Uspjeli smo pritisnuti Slaven na njihovu polovicu i to je bio prvi korak prema potpunom preokretu. Nažalost, na kraju više od boda nismo uspjeli. Iskreno, prije utakmice smo očekivali tri boda.
Batur je u svega 33 prvoligaške minute zabio gol kojim je spasio svoju momčad od poraza, a ništa manje važan nije njegov potez na utakmici 10. kola s Varteksom iz 88. minute, kad je iz slobodnog udarca s lijeve strane sjajno pogodio Puljića, koji je glavom zabio za pobjedu Zadra protiv Varteksa. Bila je prva pobjeda Zadra u sezoni kojom je prekinut niz od šest uzastopnih poraza. Zašto nije bilo više prilike ove sezone?
Napukla hrskavica
– Dva i pol mjeseca nisam bio u trenažnom procesu tako da u prvih devet utakmica nisam odigrao ni minutu. Tijekom priprema napukla mi je hrskavica u lijevom koljenu tzv. patela. Nisam išao na operaciju, pokušavao sam koljeno liječiti injekcijama i tabletama. To je donijelo određeno poboljšanje nakon čega sam i počeo igrati, no sada ponovno osjećam bol. Boljelo me i protiv Slavena, ali sam nekako uspio stisnuti zube i odigrati koliko sam mogao. No, svjestan sam da ću vrlo brzo morati naći neko rješenje za ozljedu.
Najvjerojatnija solucija je operacija.
– Iako se još uvijek nadam da neću morati na operaciju, ako ovako nastavi morat ću ići na “čišćenje” koljena. No, pričekat ću do kraja polusezone s konačnom odlukom. Jasno, u ovakvom stanju nisam ni mogao više odigrati, čak i ovo malo što sam do sada odradio za mene je previše. Odigrati 25 minuta protiv tako kvalitetnog protivnika kakav je Slaven, i to u situaciji kad smo gubili, za mene je maksimum. Ovog trenutka Zadru više ne mogu dati.


 UČINAK U SEZONI


10. kolo:
Zadar – Varteks 1:0 (od 83. minute)
11. kolo:
Zagreb – Zadar 0:0 (od 90. minute)
13. kolo:
Zadar – Slaven B. 1:1 (od 65. minute)




 ŠESTI GOL U 1. HNL


Pogodak Slavenu bio je šesti Baturov gol u Prvoj HNL. Prethodnih pet postigao je u dresu Šibenika. Iako je kompletno nogometno usavršavanje prošao u Zadru, s kojim je nakon završetka juniorskog staža potpisao četverogodišnji ugovor, do ove sezone nikada nije zaigrao za prvu momčad matičnog kluba. Igrao je svojevremeno na posudbi u dubrovačkom GOŠK-u, potom se kratko vratio u Zadar, gdje čak nije ni trenirao sa seniorima nego s juniorima. Raskid ugovora sa Zadrom bio je logična posljedica svega toga, nakon čega su krenule Baturove putešestvije. Najprije pola sezone u Novalji, pa pola sezone u Mosoru, dvije i pol u Šibeniku (od toga godinu i pol u Prvoj HNL), lanjsko proljeće u Pomorcu i konačno je od ovog ljeta u Zadru. Prvi gol u dresu Zadra je dočekao, sada još čeka utakmicu u kojoj će odigrati svih 90 minuta.