Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

U Osijeku je najvažnije ne izgubiti

Autor: Šime Ćurko

03.11.2008. 23:00
U Osijeku je najvažnije ne izgubiti

Foto: Vedran SITNICA



Iza Ivice Datkovića su četiri utakmice na klupi Zadra, od toga tri u Prvoj HNL.
– Možemo biti zadovoljni s ostvarenim u ovom razdoblju iako je neriješen rezultat protiv Slavena možda i kiks jer smo očekivali u toj utakmici tri boda. No, kad pogledamo što se sve događalo prošli tjedan ne trebamo biti nezadovoljni – smatra Datković ističući da je protiv Slavena bilo teško očekivati razinu igre koju je Zadar pokazao protiv Hajduka i dobrim dijelom u utakmici s Rijekom. Stoga se Datković odlučio za odmor, nakon treninga jučer ujutro momčad je dobila slobodno do srijede ujutro.
– Puno smo se potrošli protiv Splićana i Riječana, Slaven nam je došao u vrlo nezgodnom trenutku. Rekao sam i prije utakmice da su oni vrlo disciplinirani protivnik protiv kojeg je vrlo teško igrati, posebno nakon napora koje smo imali u prethodne dvije utakmice. S time se poklopio izostanak Parmakovića i Župana zbog tri žuta kartona, a ne treba zanemariti ni probleme s oporavkom Tomasova.
U Osijeku se očekuje nastavak niza bez poraza.
– Vjerujem da nam ide na ruku pobjeda Osijeka u Vinkovcima, jer sada Osječani nemaju toliki imperativ protiv nas. Očekujem da u Osijeku, premda nam je glavni cilj ne izgubiti, možemo pobijediti, igra koju pokazujemo u zadnje vrijeme daje mi za pravo vjerovati u takav rasplet. Šteta što to nismo uspjeli u ovom kolu, ali vjerujem da ćemo vrlo brzo, nadam se već nakon Osijeka, napustiti posljednje mjesto na ljestvici. To bi bio veliki psihološki dobitak za cijelu momčad.
Zadar je od Datkovićeva dolaska sredio obranu, ali napad je sve veći problem.
– Imamo kompleks realizacije, svi igrači koji se nađu u šansi očekuju da će što prije zabiti, a postići gol nije uvijek jednostavno, igrač mora biti maksimalno koncentriran, a to kod mojih igrača očito još nije slučaj. Očito je da još postoji nervoza kad treba zabiti gol, bez obzira o kojem je igraču riječ. Određeni pomak napravili smo time što se različiti igrači nađu u završnici napada, što znači da smo poboljšali momčadsku igru jer jedino tako moguće da je se u gol šansi ne nađe samo jedan igrač nego više njih. Konačna realizacija ostaje problem i na na tome moramo još dosta raditi.


 ZADAR S DATKOVIĆEM NA KLUPI


Prva HNL
Zagreb – Zadar 0:0
Zadar – Hajduk 1:0
Zadar – Slaven Belupo 1:1
Kup
Zadar – Rijeka 6:7 (2:2)