Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Zadrani se vraćaju kinu

Autor: Krešimir Bukvić

03.11.2008. 23:00
Zadrani se vraćaju kinu

Foto: Zvonko KUCELIN



Svečano otvaranje prvog dalmatinskog multipleksa tvrtke Blitz, zadarskog CineStara privuklo u City galeriju impozantan broj uzvanika. Okupljene, među kojima su bili i gradonačelnik Živko Kolega te župan Stipe Zrilić, prvi je pozdravio predsjednik uprave Blitza Hrvoje Krstulović
Hoće li Zadrani u tako velikom broju pratiti i kino program multipleksa CineStar,  sinoć otvorenog u trgovačkom centru na Relji, pokazat će vrijeme. No, svečani domjenak, sudeći po ogromnoj gužvi, nije htio propustiti nitko. Prvih pola sata službenog programa otvaranja, koji je vodila Ivana Zrilić, probiti se do stola ili, pak, neke od šest kino dvorana bilo je pravo umijeće. Gusto natiskani, jedan do drugoga, predvorje CineStara zaposjeli su predstavnici svih gradskih struktura, od političara, gradskih dužnosnika, privatnih poduzetnika, sportaša, liječnika, odvjetnika, novinara i drugih. Neki zbog filma, a većina, sudeći po popularnosti kina u gradu zadnjih godina, najvjerojatnije zbog druženja i domjenka!
Koliko će se Zadar sa CineStarom popeti na kulturnoj ljestvici u Hrvatskoj došli su naravno provjeriti i prvi ljudi grada i županije Živko Kolega i Stipe Zrilić. Njima uz bok, na domjenku mogli su se vidjeti, među ostalima, Đani Maršan sa suprugom Jasenkom, Tomislav Bralić, Ićo Sikirić sa suprugom Karolinom, Darko Kasap, Marija Višić Guina, Ivo Grbić, Nevenka Marinović, Renata Peroš, Vlasta Franičević, Grgo Peronja, Nives Kozulić, Kristijan Magaš, Đani Bunja, Tamara Šoletić, Edita i Siniša Kelečević, Majda Mikulandra, Ante Basioli sa suprugom Marijom, Iva i Nikša Milić, Željko Predovan, Petar Pastuović, Goran Ražnjević i mnogi drugi. Svi su oni razmjenjivali prve dojmove, pa tako i direktor vodovoda Darko Kasap. Rekao nam je da u kino voli otići, no kako sve do otvaranja prvih gradskih kino dvorana najnovije generacije, onih u centru Callegro, i nije imao previše volje za film. Smetale su ga tvrde sjedalice.
– Do otvaranja Callegra i nisam baš “visio” u kinu. No, kada su u gradu napokon osvanule kvalitetne kino dvorane počeo sam opet redovito pratiti kino program. Otvaranjem CineStara svakako ću još i češće u kino. Napokon ćemo u gradu imati velik izbor filmova, vjerujem za sve ukuse, ističe Kasap.
Zadovoljstvo otvaranjem CineStara nije krila ni zadarska glumica Tamara Šoletić.
– Volim filmove, mislim da je bilo i vrijeme da se otvori jedan ovakav multipleks, naglašava Tamara. U kino će stoga od sada češće, posebno kada na repertoaru bude igrao kakav film s omiljenom joj glumicom Susan Sarandon.
Dijelom zbog posla, no više iz zadovoljstva, kino program CineStara pratit će i upraviteljica ovog multipleksa Gordana Veršić. Kaže da joj nikada nije “tlaka” pogledati dobar film, posebice ako su na ekranu Mel Gibson i Sean Conery.
Sličnog je stava i Branka Krstulović. Iako joj gledanje filmova spada i u opis posla, s obzirom da je upravo ona zadužena za selekciju filmova Blitza, nekadašnja manekenka i misica, dobar je film voljela pogledati i prije udaje za Hrvoja.
– Oduvjek sam bila filmofil. Nema većeg gušta nego pogledati dobar film, priznaje nam Branka.
Filmove, kako dodaje, ne dijeli po žanrovima već samo na dobre i loše, a omiljeni su joj glumci Mel Gibson, Robert De Niro i Meryl Streep.