Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Nagrade za iznimna dostignuća

Autor:

03.11.2009. 23:00
Nagrade za iznimna dostignuća


Javna priznanja dodjeljuju se za iznimna dostignuća i doprinos koji je od osobitog značaja za razvitak i ugled grada, a osobito za uspjehe u unaprjeđivanju gospodarstva, znanosti, kulture, zdravstva i drugih javnih djelatnosti, kao i za djela humanosti, plemenitosti i požrtvovnosti
Na sastanku Odbora za dodjelu javnih priznanja Grada Zadra otvorene su pristigle kandidature, koje će članovi Odbora – u kojemu su Živko Kolega, Zvonimir Vrančić, Dražen Grgurović, Darko Kasap, Sabina Glasovac, Nedjeljko Pavlović, Ana Lovrin, Rade Šimićević, Ingrid Antičević Marinović i Lada Šokota – razmotriti, a potom i predložiti Gradskom vijeću Grada Zadra koje će donijeti odluku o ovogodišnjim laureatima.
Javna priznanja – Nagrada Grada Zadra za životno djelo, Nagrada Grada Zadra i Grb Grada Zadra – dodjeljuju se za iznimna dostignuća i doprinos koji je od osobitog značaja za razvitak i ugled grada, a osobito za uspjehe u unaprjeđivanju gospodarstva, znanosti, kulture, zdravstva i drugih javnih djelatnosti, kao i za djela humanosti, plemenitosti i požrtvovnosti.
Nagrade će biti dodijeljene na svečanoj sjednici Gradskog vijeća, na Dan grada Zadra – blagdan Sv. Krševana, 24. studenog, a uz vrijedna priznanja, dobitnicima će biti uručene i novčane nagrade. Za Grb Grada ona iznosi jednu prosječnu plaću, za Nagradu Grada Zadra tri, a za Nagradu za životno djelo pet prosječnih osobnih dohodaka.