Petak, 10. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Trebali smo imati više bodova

Autor: Šime Ćurko

03.11.2009. 23:00
Trebali smo imati više bodova

Foto: Vedran SITNICA



Morat ćemo u preostalim utakmicama popraviti jesenski učinak da bismo mirnije otišli na odmor – kaže Mršić
Velebit, Imotski, Primorac, tri su momčadi u kojima je Antonio Mršić (1989.) igrao nakon što mu je u Zadru završio juniorski staž. Sin Stanka Mršić, danas trenera Cibalije i rekordera po broju utakmica u kojima je kao trener vodio Zadrane, nije prošao put kojim se nadao nakon što je na Stanovima stjecao nogometno znanje. Na kraju se Mršić ipak vratio u konkurenciju za seniore Zadra, čemu su svakako pridonijele odlične igre prošle sezone u trećeligašu Primorcu.
– Zadovoljan sam što sam se uopće vratio u prvu momčad. Trebalo je za to dosta truda, zna se da iz Treće lige nikad nije lako doći u Prvu HNL. Osim toga na Stanove sam se vratio kad je sezona već počela, nisam bio s momčadi na pripremama pa sam u početku sa Šimom Tomaševićem dosta radio na kondicijskim pripremama – kaže Mršić kojem najviše odgovara pozicija iza dva napadača. No, baš je to mjesto koje je u Zadru teško igrati. Dobro je to prošle sezone osjetio Marin Batur, ali i Dragan Župan, a u novije vrijeme Ivan Ćurjurić. Poziciju nazvanu krilni napadač u Zadru je uvijek bilo teško igrati. Naime, s obzirom da Zadar igra s trojicom u zadnjoj liniji od veznjaka se traži maksimalan obrambeni doprinos. Na ruku napadački orijentiranim veznim igračima ne ide ni formacija protivnika u Prvoj HNL, koji uglavnom posebno paze na sredinu terena. Na gostovanju kod Lokomotive Mršića je Dalibor Zebić gurnuo na lijevi bok što je i logičan izbor kad nema Gorana Jozinovića. Zna se, naime, da je Zadar prilično tanak s igračima koji kvalitetno mogu igrati lijevom nogom.
– S obzirom da sam mlad nemam ništa protiv da igram na bilo kojoj poziciji. Lijevi bok sigurno nije moje najidealnije mjesto, ali ako treba i to sam spreman igrati. Protiv Lokomotive nije bilo loše, morao sam dosta paziti na obranu tako da nisam previše išao prema naprijed.
Zadrani su se nakon Lokomotive žalili na suđenje i nisu jedini koji su takvo što učinili nakon dvoboja sa Zagrepčanima. No, kad se sve slegne ostat će gole činjenice, a one su da je Zadar u 13 kola skupio 15 bodova.
– Trebali smo imati više bodova, 1:1 s Istrom 1961 i Rijekom na Stanovima možemo smatrati neuspjehom. Naravno, posebna točka je Inter, gdje smo morali uzeti najmanje bod. S tih nekoliko bodova situacija bi bila mnogo bolja. Ovako, nije baš sjajno i morat ćemo u preostalim utakmicama popraviti jesenski učinak da bismo mirnije otišli na odmor.
Varteks?
– Moramo ih pobijediti. Igraju bez Mumleka, a bez njega to je neka druga momčad. Već smo propustili mnogo toga i vrijeme se za osvajanje tri boda. Neće biti lako, ali nama su tri boda jedini izbor u toj utakmici.


Bez Milina i Ljubičića


Zadar i Varteks utakmicu 14. kola igrat će u subotu 7. studenoga u 16 sati što će reći da sa Stanova neće biti izravnog uključivanja u HRT-ovu emisiju Volim nogomet. Dvoboj s Varaždincima zbog tri žuta kartona propustit će Ferdo Milin i Marin Ljubičić.