Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Samo sa stopostotnim angažmanom po pobjedu

03.11.2010. 23:00
Samo sa stopostotnim angažmanom po pobjedu


Treba nam stopostotni energetski angažman, što podrazumijeva agresivnu i neprelaznu obranu. Samo tako možemo konkurirati za nove pobjede, a upravo protiv Dubrovčana želimo pokazati da su prve tri utakmice bile realnija naša slika – kazao je Jurjević


Nakon tri tjedna u  kojem su košarkaši Borik-Puntamike uživali u pobjedama stigao je i tjedan u  kojem se zaliječuju rane prvog  poraza sezone. Iz Trogira se  vratilo sa 17 poena minusa i sa  spoznajom da bez stopsototnog angažmana cijele  momčadi neće ni u sljedećim  utakmicama moći računati na  osvajanje bodova. Od početka  je ta trogirska epopeja bila  osuđena na propast, jer se  domaćin razigrao u svim pravcima, a odgovora s klupe zelenih nije bilo, čemu je dosta  kumovala i nezahvalna situacija s nezaliječenošću važnih  karika u Plantakovoj  momčadi. Marino Jurjević je  u društvu s Čakarunom i Mrkićem bio jedina svjetla točka   gostovanja u Trogiru dok su  ostali poput Pavića, Škifića,  Šarlije i Devića  bili više pod  hipotekom svojih zdravstvenih problema.
– Nismo izgledali kao u prethodne tri utakmice. Pristup je  od samog početka bio labaviji.  Trogirani su se razigrali u tim  početnim minutama, pogotovo njihova vanjska linija predvođena Žitkom te im je teško  bilo tada parirati. Jednostavno su bili nadahnutiji od nas,  lakše su šutirali, kontrolirali  skok i istrčavali kontre. Mi  smo očito upali u određene  energetske probleme koji su  inicirani ponajviše zbog velikih problema s ozljedama  koje nas prate već drugi tjedan  – kazao je Jurjević koji kao i  suigrači imaju novu zadaću  već u subotu. U Jazine stiže  Dubrovnik za kojeg vrijedi ista formula kao i za svakog  suparnika dosad.
– Dubrovčane treba pobijediti, a to se može samo na  jedan način. Svjesni smo da   nemamo neku ekstra kvalitetu  da s pola snage možemo pobjeđivati. Stoga je recept jasan.  Treba nam stopostotni energetski angažman, što podrazumijeva agresivnu i neprelaznu obranu. Samo tako  možemo konkurirati za nove  pobjede, a upravo protiv Dubrovčana želimo pokazati da  su prve tri utakmice bile realnija naša slika nego ova zadnja  u Trogiru.
Dubrovčani imaju već dugi  niz godina sličnu momčad uz  nekolicinu mladih koji nadolaze. Promijenio im se dugogodišnji trener prve  momčadi Darko Kunce kojeg  je zamijenio Željko Vreća.
– Pokazali su pobjedama  protiv Zaboka i Kvarnera na  svom parketu da imaju tu kvalitetu. Glavnu ulogu već dugi  niz goidna vode igrači poput  Karača, Vranješa, Lučića,  Oštrića i Perića, a priključio  im se ove sezone mladi reprezentativac Hrvatske Nikola Došen. Bit će potrebna  maksimalna koncentracija tijekom svih 40 minuta uz pravi  učinak naših najjačih vedeta  poput Pavića, Škifića i Devića  – za kraj je kazao Jurjević.