Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Galerija Terre Verte obilježila je prvi rođendan

03.11.2011. 23:00
Galerija Terre Verte obilježila je prvi rođendan


Galerija Terre Verte obilježila je prvi rođendan izložbom splitskog slikara Mladena Čulića. Izložba “Već je vrime…da se pomirim sa svitom” otvorena je sinoć, a u galeriji će biti postavljena do 19. studenog 2011. Vlasnica galerije Kristina Mijić istaknula je kako Čuliću ovo nije prvo gostovanje u istom prostoru. Naime, Čulić je do sada sudjelovao na jednoj skupnoj izložbi prezentiranoj upravo prilikom otvorenja galerije.
– Ovom izložbom slavimo jubilej, godinu dana rada galerije. Kada smo krenuli zamisao je bila našim umjetnicima ponuditi primjeren i neovisan prostor u kojem će stručnost, nepristranost i objektivnost našeg umjetničkog savjeta igrati stručnu ulogu. Nastojat ćemo u tome i dalje, a poruka je svim umjetnicima: izići na tržište sa svojim djelima jer samo na taj način će dobiti potvrdu za sebe i svoj rad, rekla je Mijić.
Umjetnik je pojasnio zašto je odlučio izložbu postaviti baš u Zadru, ali i kako su nastala djela izložena u galeriji.
– Kada sam prvi put sudjelovao na skupnoj izložbi u Terre Verte svidio mi se ovaj prostor i koncept galerije i zato se uvijek rado vraćam. Što se same izložbe tiče ideja je bila da prenesem nekakvu emociju, ali ta emocija nije nešto što je jasno i određeno. Imena slika dijelovi su pjesama Gibonnija kojeg cijenim i kao pjesnika i kao glazbenika, rekao je autor.
Čulić je umjetnik koji se voli poigravati i novim medijima i tako istraživati nove mogućnosti. Upravo takva jedna uspješna kombinacija spajanja medija vidljiva je i na ovoj izložbi. Naime, Čulić je svoje radove rađene rukom, obradio u računalnom mediju i zatim ih je obogaćivao slojevima fotografija razne teksture. Slike koje su nastale kao rezultat toga nose magličaste tonove sjetne atmosfere iz kojih dišu umjetnikove emocije.
Izložba kojom je galerija Terre Verte proslavila prvi rođendan uklopila se, ne samo u prostor galerije, nego i u sjetno jesensko vrijeme. Mijić je najavila kako će i ove godine nastaviti istim konceptom rada uz još češće izložbe.
– Godinu dana je premalo vremena da se bilo što sudi, kao i malo vremena da se ljudi u potpunosti naviknu na nas, ali ipak prevladava pozitivna ocjena ovih prvih godinu dana. Ove godine nastojat ćemo imati što više izložbi, barem svaki drugi mjesec, upravo u svrhu promidžbe galerije, ali i umjetnika, zaključila je vlasnica.