Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Treba neko vrijeme da se kockice poslože

03.11.2011. 23:00
Treba neko vrijeme da se kockice poslože


Agresivno, velikom motivacijom i zalaganjem u obrani možemo se nadati dobrom rezultatu. Bez tih uvjeta nismo u stanju suprotstavljati se momčadima koje u svojim redovima imaju odlične individualce – kazao je Banić


Sonik-Puntamiku sutra u Jazinama u 18 sati očekuje važan dvoboj 5. kola protiv Zaboka. U izjednačenoj ligi kao što je ovosezonsko izdanje A-1 lige nema kluba protiv kojeg se može ići s pola gasa, a Zabok definitivno spada u one zahtjevnije koji u svojim redovima imaju zavidan broj iskusnih i kvalitetnih pojedinaca. Zeleni nakon tri poraza u četiri kola žele pobjedu kako bi prikupili potrebno samopouzdanje pomalo poljuljano nes(p)retnim porazima protiv Jollyja i Splita na otvaranju te Kvarnera u posljednjem kolu. Igrači Nevena Plantaka su u tim utakmicama imali svoju priliku za sretan završetak, međutim, uvijek bi im se ispriječila neka crna rupa koju bi protivnik znalački iskorištavao, a neiskustvo i mladost Puntamičana bi uzelo na kraju svoj danak. Najbolje se to moglo vidjeti prošlu nedjelju na tv-ekranu u srazu kontra Riječana koji su iskoristili ponuđeno od Zadrana i rutinski došli do pobjede. U toj utakmici nije bilo nekog posebno inspiriranog u redovima Puntamičana, pa tako nije išlo ni perspektivnom Emiliju Baniću koji je završio susret sa 6 postignutih poena uz šut 2-9 za 23 minute na parketu čime se uklopio u loš šuterski dan svoje momčadi.
– U Rijeci smo imali svoju priliku, u jednom trenutku smo čak mogli okrenuti utakmicu u svoju korist, međutim, previše grešaka i loš šuterski dan nas je koštalo pobjede. Nakon solidnog otvaranja, kao da smo nestali u toj drugoj četvrtini u kojoj smo zabili tek 8 poena i tada su Riječani napravili razliku koju je kasnije bilo teško dostići. Imali su, također, razigrane Šimovića i Češkovića dok u našim redovima nije nitko posebno odskakao i, unatoč odličnih posljednjih pet minuta, nismo uspjeli izboriti nešto više od primjerenog poraza.
Trener je na toj utakmici bio iznimno nezadovoljan vašom igrom. U čemu ste najviše griješili?
– Trener je bio nezadovoljan našom obrambenom reakcijom, jer smo slabo zatvarali reket u kojem je Šimović radio što god je htio. Nismo bili pravi u obrani i to nam je donijelo nervozu u napadu. Treba još neko vrijeme da se svi novi igrači priviknu na taj sustav obrane kakav se u ovom klubu gaji sezonama. Nisu se još sve kockice posložile kako trebaju, nadamo se da će bolje biti već protiv Zaboka.
Zabok spada u kategoriju težih protivnika u ligi. U svojim redovima imaju nekolicinu kvalitetnih pojedinaca poput Leža, Perinčića, Tomasa, Bašića…
– Mislim da smo pokazali i protiv Splita i Jollyja koji su po kvaliteti u vrhu same lige da možemo sa svakim igrati. Pitanje je samo može li u kontinuitetu odigrati dobro svih 40 minuta bez tih crnih rupa koje nam se događaju. Protiv Zaboka je recept jasan. Agresivno, velikom motivacijom i zalaganjem u obrani možemo se nadati dobrom rezultatu. Bez tih uvjeta nismo u stanju suprotstavljati se momčadima koje u svojim redovima imaju odlične individualce. Kod Zabočana tu strši njihov kapetan Lež koji je opasan šuter i na njega treba pripaziti kako se ne bi razmahao – zaključio je Banić.


Prebrz izbačaj na šutu




Protiv Kvarnera definitivno vas nije išao šut, pogotovo vanjske igrače poput vas ili kapetana Jurjevića. To se najviše osjetilo u drugoj četvrtini kada su Riječani prešli na zonu, a izgledne situacije s vanjskih pozicija niste učinkovito rješavali.
– Nije nas išao šut, definitivno. I ja sam ne mogu biti zadovoljan svojim učinkom. Ušla su mi 2 od 9 pokušaja, a trener mi je ukazao da imam prebrz izbačaj na šutu i da moram odrađivati šutiranje s malim odmakom, ne žuriti. Nastojim kroz treninge to ispraviti, a trenerov savjet ću svakako što prije pokušati usvojiti.