Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Od dvanaestero učenika na nastavi u Debeljaku samo dvoje

03.11.2013. 23:00
Od dvanaestero učenika na nastavi u Debeljaku samo dvoje


Roditelji debeljačkih prvašića ostvarili su svoju prijetnju iskazanu u otvorenom pismu medijima i jučer nisu poslali svoju djecu u školu.
– Od dvanaestero učenika prvog razreda danas  je samo njih dvoje došlo na nastavu, potvrdio je ravnatelj OŠ Sukošan pod kojim je područna škola u Debeljaku.
Roditelji djecu odbijaju slati u školu zbog povratka učiteljice Anke Sekule koja bi im trebala predavati, a protiv koje su prosvjedovali na samom početku godine. Optužbe roditelja na račun učiteljice glasile su kako djecu ostavlja bez nadzora, naziva ih pogrdnim imenima, dolazi rastresena na nastavu… Ona se nakon dva mjeseca bolovanja, posjeta inspekcije Agencije za odgoj i obrazovanje, kao i prosvjetne inspekcije, jučer vratila na svoje radno mjesto gdje će ove godine predavati pod pojačanim nadzorom kako bi se utvrdilo jesu li optužbe roditelja utemeljene.
– Pričekat ću još dan-dva, a do tad pokušavam dobiti mjerodavne institucije kako bismo riješili ovaj problem. S roditeljima ću također pokušati dogovoriti i neki sastanak, ali na žalost ne mogu im reći ništa više nego što sam i do sada rekao, sve se radi po zakonu i učiteljica se mora vratiti na svoje radno mjesto, kaže ravnatelj Branimir Peričić koji još očekuje i nalaz radne sposobnosti učiteljice koja je nedavno bila na toj procjeni.