Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Dvije ure glazbene kulture

04.11.2017. 18:24
Dvije ure glazbene kulture


Pred prepunom Koncertnom dvoranom braće Bersa u Kneževoj palači u petak su koncert održali studenati koji su završili Glazbenu školu Blagoje Bersa. Riječ je o prvom iz serije koncerata "Bivši učenici, buduće kolege", a nastupili su: Luka Petričić (glasovir), Lucija Paleka (violina), Mihovil Buturić (glasovir), Linda Primožić (gitara) i Ana Ivanov (violina). Gošća koncerta bila je maturantica Berse, Tena Milinčić (violina) koja je izvela Serenadu F. Lhotke u pratnji profesora Jurice Šoše. Luka Petričić je izveo Sonatinu Joseph Maurice Ravela, Linda Primožić Jos trigales Joaquín Rodriga, Lucija Paleka (uz glasovirsku pratnju Mihovila Buturića) Baletnu scenu op.100 Charles Auguste de Beriota, a koncert su zaključili Ana Ivanov i Luka Petričić koji su izveli Beethovenovu sonatu za violinu i klavir u A-duru, op.12. br.2.
Kako su to istakli organizatori, koncert je prilika mladim studentima za nastup kroz koji izgrađuju iskustvo nastupa na sceni, a publici prilika da prate njihov razvoj i dakako uživaju u klasičnim glazbenim djelima.
Svakako dva dostatna razloga za, spomenuto, punu dvoranu i glasan pljesak po završetku nastupa koji je dobio izvrsne odjeke među prisutnim poklonicima glazbene kulture u Zadru.