Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Stipendije za 17 biogradskih studenata

Autor: Jelica Farkaš

03.12.2008. 23:00
Stipendije za 17 biogradskih studenata

Foto: Jelica FARKAŠ



Kako je ovom prilikom naglasila Nevenka Lukin, voditeljica Odsjeka za društvene djelatnosti i lokalnu samoupravu, Grad Biograd je posebnom odlukom odobrio sredstva za ovu namjenu kako bi i izvanredni studenti imali jednaka prava kao i redoviti
U novoj Gradskoj vijećnici u Biogradu na Moru, u nazočnosti dogradonačelnika Grada Biograda Tončija Šangulina, ugovore o stipendiranju potpisalo je 17 izvanrednih studenata.
Ugovore su potpisali polaznici visoke škole za poslovanje i upravljanje s pravom javnosti, Baltazar Adam Krčelić iz Zaprešića, koji žive u Biogradu, a kao i svi redoviti studenti imaju pravo na financijsku potporu. Kako je ovom prilikom naglasila Nevenka Lukin, voditeljica Odsjeka za društvene djelatnosti i lokalnu samoupravu, Grad Biograd je posebnom odlukom odobrio sredstva za ovu namjenu kako bi i izvanredni studenti imali jednaka prava kao i redoviti. Poznato je, naime, da Grad stipendira oko 130 redovitih studenata koji studiraju diljem Hrvatske, a novčanu potporu u istom iznosu od 500 kuna mjesečno, od ove akademske godine primat će i 17 novih izvanrednih studenata grada Biograda.
– Drago nam je što je odaziv za ovaj izvanredni trogodišnji studij bio dobar i što smo omogućili i onima koji rade da se uz rad dodatno obrazuju, kazao je dogradonačelnik Šangulin.
Veseli i činjenica što se uz ovih 17 studenata iz Biograda, na studiju pojavio i znatan broj polaznika iz susjednih općina. Nije potrebno posebno napominjati kako će to promijeniti sliku grada koji će dobiti nove stručnjake.