Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Očekujem pobjedu, s bodom ne bih bio zadovoljan

Autor: Šime Ćurko

03.12.2009. 23:00
Očekujem pobjedu, s bodom ne bih bio zadovoljan

Foto: Vedran SITNICA



Splićani s ovakvom igrom nisu momčad koja bi izazivala veliko strahopoštovanje – kaže Ljubičić


Marin Ljubičić najbolje utakmice u dresu Zadra odigrao je u dvobojima protiv Hajduka. U sezoni 2008./09. u utakmici 12. kola Zadrani su sjajnim Ljubičićevim golom pobijedili Splićane 1:0, a ove sezone u 2. kolu zadarski je veznjak vrhunskom asistencijom u šansu gurnuo Edina Šaranovića, koji je potom svladao Danijela Subašića i donio prvu pobjedu Zadranima na Poljudu nakon 11 godina.
Loši Hajduk
– Možda je ispalo da sam protiv Hajduka u nekim utakmicama igrao dobro, ali to nema veze s motivacijom ili nečim sličnim. Gol koji sam postigao na Stanovima je nešto za što treba imati i malo sreće, primjerice to da lopta sjedne na kopačku baš onako kako ste se nadali. Ove sezone na Poljudu smo svi odigrali odlično i ne bih sebe ni po čemu izdvajao. Svaku utakmicu gledam na isti način, ali učinak nekad ispadne bolji, a nekad lošiji. To ne ovisi samo o meni nego svakako i o ostatku momčadi – kaže Ljubičić, jedan od mnogih koji je u karijeri osim za Zadar igrao i za Hajduk. Ljubičić je u Zadar došao u rujnu 2008. s još četiri igrača od kojih je na Stanovima trenutačno samo još Bruno Šiklić. Iako utakmice s Hajdukom Ljubičić ne želi izdvajati, mnogi će reći da je u dvobojima s “bilima” bio bolji nego u nekim drugim utakmicama. Svojevremeno je Ivica Datković, rezimirajući jesen 2008., rekao da Ljubičić “prije i nakon Hajduka više nije bio isti igrač”. Toliko o tematici Ljubičić – Hajduk. Vratimo se tekućoj sezoni u kojoj su se Ljubičićeve igre u jednom trenutku našle na meti kritika Dalibora Zebića, trenera.
– Bilo je utakmica koje sam mogao bolje odigrati, baš kao što je bilo dvoboja u kojima smo kao momčad trebali bolje proći. Izgubili smo najmanje 7-8 bodova u utakmicama u kojima smo imali dobru situaciju, ali smo na kraju svejedno bili poraženi. Naša bi realna pozicija bila oko šestog-sedmog mjesta. E sad, zašto smo tu gdje jesmo? Jedan od razloga jest i taj što ponekad nismo imali ni sreće, ali ni koncentracije da bismo utakmicu mirno priveli kraju.
U subotu (15.30 sati) na Stanove dolazi Hajduk, momčad koja proživljava najgoru sezonu u Prvoj HNL. Splićani nikako ne mogu spojiti nekoliko pozitivnih rezultata, a pobjede njihovih konkurenata u međusobnim dvobojima sve manje su iznenađenje, a sve više pravilo.
– Hajduk je u lošoj situaciji, njihova igra ove sezone nikoga nije impresionirala. Očekivao sam da će Hajduk krenuti, ali to se ni nakon 16 kola nije dogodilo. U prošlom kolu jedva su pobijedili Osijek i nadam se da neće baš protiv nas odigrati neku posebno dobru utakmicu. Iako će s druge strane terena biti Hajduk moramo ići na pobjedu, Splićani s ovakvom igrao nisu momčad koja bi izazivala veliko strahopoštovanje.
Može se s Hajdukom
Možebitnim porazom Zadrani bi još više ugrozili svoju ionako lošu poziciju na ljestvici.
– Trebaju nam tri boda protiv Hajduka da bismo koliko-toliko mirnije dočekali proljeće. S obzirom da kod kuće igramo mnogo bolje nego na gostovanjima očekujem da ćemo pobijediti. Za mene bod protiv Hajduka ne bi bio uspjeh i mislim da moramo razmišljati isključivo o pobjedi.
Za pobjedu treba zabiti poneki gol, a Zadranima je to odavno postala noćna mora.
– Važno je biti strpljiv u napadu, a s druge strane paziti da nam se ne dogodi neka pogreška iz koje bi Splićani mogli doći u gol šansu. Motivacije nam neće nedostajati, a pokazali smo u posljednjim utakmicama da nam Hajduk više nije toliki bauk. Imam dobar osjećaj pred ovu utakmicu i očekujem da ćemo nakon nje imati tri boda više na našem kontu.