Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Predsjednik ogranka SHZ-a Miljenko Marić

Autor:

03.12.2009. 23:00
Predsjednik ogranka SHZ-a Miljenko Marić

Foto: Tomislav JERAK



Na političku scenu grada Zadra sinoć je stupila Stranka hrvatskog zajedništva. U hotelu Kolovare održana je inicijativna skupština podružnice Zadar, a za predsjednika izabran je mr. Miljenko Marić. Marić je pročitao politički proglas i platformu stranke te rekao kako je nužno rješavanje postojećeg stanja u Republici Hrvatskoj koja je dovedena na rub ponora.
– Nova stranka će pokazati da se u svojim temeljima bitno razlikuje od postojećih i da nastupa kao tim stručnjaka, koji nisu korumpirani ili na drugi način ucijenjeni i koji su u stanju odgovoriti na sva otvorena pitanja aktualne stvarnosti te da nema niti jedan individualni autoritet koji će vladati sa strankom, državom i Vladom, nego isključivo kao stručni tim, kazao je Marić.
Stranka koja je osnovana u lipnju ove godine ima mnoge ambicije, a nadaju se kako će to i dokazati na parlamentarnim izborima.
– Trajan cilj političkog djelovanja stranke je razvitak i prosperitet RH, kao i prosperitet i boljitak svih njenih građana, provedba nacionalnog programa materijalnog i duhovnog preporoda Hrvatskog naroda i uspostava zajedništva domovinske i izvandomovinske Hrvatske, kazao je Marić dodajući kako su u samom osnivanju stranke sudjelovali mnogi akademici i stručni ljudi.
Najavljen je i skori skup u Zadru na kojemu će se pojaviti akademik Ivan Miloš, prof. dr. Slavko Kulić, prof. dr. Ante Lauc, dr. Branimir Molak i mnogi drugi koji će izložiti teze kako i na koji način se može oporaviti RH. Uz predsjednika podružnice na skupštini su izabrani i tajnica Rosanda Madanovski te rizničarka Rajna Softić dok su u Upravnom odboru Jadranka Matešić, Gašpar Bilić i Antonio Kardum.
Predsjednik podružnice Miljenko Marić još je rekao kako je na nedavnom sastanku koji je održan u Poreču iznesen stav stranke o predsjedničkim izborima.
– Stav Stranke hrvatskog zajedništva je ne podržati nikoga na predsjedničkim izborima, no za nekoliko dana vidjet ćemo hoćemo li se za nekoga opredijeliti i na vrijeme ćemo vam to javiti.