Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

U Jazinama se znamo postaviti

Autor:

03.12.2009. 23:00
U Jazinama se znamo postaviti

Foto: Sebastian GOVORČIN



Mi smo blagi favoriti u ovom susretu, jer se doma uvijek nekako bolje postavimo i znamo se izvući iz tih crnih rupa u koje znamo upasti – kaže Jurjević


Nakon svakog posrtanja u gostima košarkaši Borik-Puntamike bi se znali uzdignuli s domaćim uspjehom, a nakon poraza u Baranji od Vrijednosnica OS Darde koja je demonstrirala moć na svom parketu, zeleni su se okrenuli svom sljedećem gostu Dubrovniku. Negostoljubivost je odlika Puntamičana ove sezone, a Marino Jurjević se toplo nada da će tako ostati i nakon ove utakmice. Ipak liga je potpuno izjednačena i svaka momčad ima pravo polagati nade u svakoj utakmici da će uzdignute glave napustiti parket.
– Prošla sezona je bila slično izjednačena, ali bila je tu jedna Cedevita koja je ipak za nijansu bila jača od ostatka lige dok je ove sezone 10 podjednakih momčadi koje ravnopravno konkuriraju. Osjetili smo to dobro u Dardi, koja po imenu i ne djeluje tako opasno, ali su uz odlične uvjete i atmosferu složili dosta kvalitetan sastav s kojim i drže vrh prvenstvene ljestvice. Nismo bili na pravoj razini, a tu može poslužiti kao neko opravdanje što smo bili bez Čakaruna koji bi nam dobro došao pod košem protiv Krole i Gamme te Olivarija koji je bio bitan igrač u posljednjim našim utakmicama. Uz to nas je bilo čak četvero koji nisu trenirali tjedan prije i osjetilo se to na samoj utakmici – reći će prvi snajper Puntamičana koji je unatoč povišenoj temperaturi uspio ubaciti četiri trice i uz Ivanova i Mrvu bio jedan od rijetkih raspoloženih u dresu Puntamičana.
 – Inače imam taj određen broj lopti koje potrošim na utakmici i u Dardi me je služio šut, no nedostajao nam je još pokoji igrač da se priključi s čime bismo bili mnogo bliži pozitivnom rezultatu. Domaći košarkaši su bili mnogo raspoloženiji što se i vidi na konačnom rezultatu.
Dubrovnik dijeli posljednje mjesto sa Šibenikom i Kaštel galerijom, no forma im je u uzlaznoj putanji. Dovoljno da se upali alarm?
– Dubrovčani su prošle sezone s gotovo indentičnim sastavom ušli u Ligu za prvaka, a ove sezone su loše krenuli, jer su odmah na startu imali dvije gostujuće utakmice pa ih je Svjetlost iznenadila na njihovu terenu. No, posljednje dvije pobjede protiv Trogira i Zaboka su upozorenje da su se digli i to je dovoljno upozorenje za nas da nećemo imati lagan posao u subotu. Normalno, mi smo blagi favoriti u ovom susretu, jer se doma uvijek nekako bolje postavimo i znamo se izvući iz tih crnih rupa u koje znamo upasti – kaže Jurjević koji se nada da će biti i pokoji gledatelj više na tribinama.
– Mnogo bi nam značilo da imamo veću podršku s tribina pa ne bi bilo loše da već protiv Dubrovčana imamo taj pritisak s tribina kakve imaju Zabok ili Darda gdje smo nedavno gostovali. Znam da nisu utakmice toliko atraktivne, no svatko može naći nešto zanimljivo što ga može privući u Jazine, ako ništa onda borbenost Borik-Puntamike – apelirao je za kraj Jurjević.