Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Zoran Sorić iz Zadra ubio suprugu Ljubicu pa je bacio u kontejner

03.12.2010. 23:00
Zoran Sorić iz Zadra ubio suprugu Ljubicu pa je bacio u kontejner


Policijski službenici Policijske uprave zadarske, u suradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave brodsko-posavske i MUP-om u sjedištu jutros su dovršili prvi dio kriminalističkog istraživanja nad 57-godišnjakom sa zadarskog područja kojeg se sumnjiči da je, potkraj  prosinca 2009.godine , u iznajmljenom stanu u ulici Benka Benkovića u Zadru, nakon kraće verbalne prepirke, udario i usmrtio svoju 37-godišnju suprugu.
Neslužbeno doznajemo da je riječ o Zoranu Soriću, koji je ubio suprugu Ljubicu Filipović-Sorić. O tome svjedoči i podatak s MUP-ovih stranica, gdje se Ljubica navodi kao nestala osoba.
Naime, kako priopćuje PU zadarska, brodsko-posavski policajci su 5. siječnja 2010.godine zaprimili prijavu 17-godišnjakinje sa svog područja, inače Ljubičine kćeri iz prvog braka, da je njena majka nestala, odnosno da joj se nakon što je napustila svog sadašnjeg supruga gubi svaki trag, nakon čega su o prijavi nestanka odmah obavijestili svoje zadarske kolege koji su obavili razgovor s 57-godišnjakom. On im je potvrdio da ga je supruga doista napustila te da otada s njom nije imao nikakav kontakt.
– Nakon ove potvrde započelo se s mjerama traganja za osobom u sklopu kojih su obavljeni brojni razgovori s potencijalnim svjedocima i članovima obitelji, analizirano je kretanje nestale prije samog nestanka te njeni kontakti koje je ostvarivala prije nestanka. S ciljem pronalaska nestale, na području Zadra, Zagreba i Kutine policijski službenici proveli su i više kriminalističkih obrada – kaže Elis Žodan, glasnogovornik PU zadarske navodeći kako je policija intezivno tragala i prikupljala podatke tijekom cijele godine te da je svako novo saznanje vodilo sve jače ukazivalo na to da bi se moglo raditi o kaznenom djelu, a ne o nestanku.
Radi svega navedenog zadarski su policajci jučer priveli 57-godišnjaka na kriminalističku istragu kojom su utvrdili osnovanu sumnju da je on u iznajmljenom stanu ubio svoju suprugu, a potom njeno tijelo bacio – najvjerojatnije u kontejner za smeće. Nakon ubojstva detaljno je počistio stan, mjesec dana kasnije otkazao podstanarstvo i iselio se. Kćeri žrtve je rekao da ga je supruga napustila i da ne zna gdje se nalazi, što je kasnije i ispričao policajcima koji su tragali za njegovom suprugom.
Tragom svih prikupljenih informacija, a kako nesluženo saznajemo i Sorićevog djelomičnog priznanja tijekom istrage, policajci su jučer zajedno s vještacima Centra za kriminalistička vještačenja „Ivan Vučetić” otišli na adresu iznajmljenog stana gdje su izvršili očevid. Tamo su pronašli i izuzeli tragove i dokaze koji se dovode u vezu s počinjenjem ovog kaznenog djela, a kako tijelo žene još uvijek nije pronađeno, kriminalistiko istraživanje i potraga ta njenim ostacima prema informacijama dobivenim od ubojice se nastavlja.
Susjedi bračnog para tijekom njihova boravka u iznajmljenom stanu u vlasništvu Stoje Zurak nisu čuli ništa što bi upućivalo na strašni zločin već su o svemu saznali iz policijskog zapitkivanja posljednja tri mjeseca o bračnom paru Sorić, njihovim životnim navikama, eventualnim prepirkama i svađama. O ubojstvu su doznali iz medija, a predstavnik stanara ulaza broj 5, Zoran Miočev, iako je stanovao svega kat iznad njih, kaže kako je par znao samo iz viđenja.
– Imali su nekog malog psića, a kako i ja imam psa, znali smo se sresti u dvorištu. Nikada nisam kod njih primijetio ništa čudno ili neobično. Stanovali su tu svega tri mjeseca, a onda su odselili. Živjeli su sami, bez djece i to je sve što znam – kaže Miočev dodajući kako su nakon odseljenja Sorićevih, u stanu neko vrijeme boravili neki drugi podstanari o kojima također ne zna ništa.
Tijekom poslijepodneva, oko 16 sati, Zoran Sorić priveden je dežurnom istražnom sucu Županijskog suda u Zadru Anti Aniću koji mu je nakon ispitivanja odredio pritvor.


 LJUBICA JE BILA LIJEČENI DUŠEVNI BOLESNIK


Na stranici MUP-a navodi se da je Ljubica Filipović-Sorić rođena u Pazinu 1973. godine, a prebivalište u vrijeme nestanka bilo je prijavljeno u Privlaci. Bila je visoka oko 160 cm, kestenjaste kose, nestala 19. prosinca 2009. godine. U napomeni stoji kako je liječeni duševni bolesnik.